ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ «ΚΑΝΑΛΙ 1» ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Την εξόφληση των δεδουλευμένων τους απαιτούν οι 60 εργαζόμενοι στο δημοτικό ραδιόφωνο «Κανάλι 1» του Πειραιά, οι οποίοι παραμένουν επί τρεις μήνες απλήρωτοι.

Οι εργαζόμενοι σε έκτακτη γενική συνέλευσή τους, αποφάσισαν την πραγματοποίηση τρίωρης στάσης εργασίας για την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, από τις 7:30 το πρωί και παράλληλα παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Πειραιά, με αίτημα την εξόφληση των δεδουλευμένων, για τους μήνες Ιούλιο,

Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, σε σημερινές του δηλώσεις, αναφερόμενος στο πρόβλημα της μη καταβολής της μισθοδοσίας των εργαζομένων στο δημοτικό ραδιόφωνο, είπε ότι σέβεται τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και ότι περιμένει τις προτάσεις των εργαζομένων σε συνάντηση που θα έχει μαζί τους, προκειμένου το θέμα να ρυθμιστεί.

Ο δήμαρχος Πειραιά ανέφερε επίσης ότι «πολλές φορές κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας καθώς στάση πληρωμών έχει ξεκινήσει εδώ και πολλούς μήνες, εδώ και δύο χρόνια σε πάρα πολλούς φορείς του δημοσίου βίου» ωστόσο, είπε, περιμένω μια νέα συμφωνία μεταξύ εργαζομένων και δήμου που να μπορεί να αντέξει προκειμένου το ραδιόφωνο του Πειραιά να ζήσει.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες ο προϋπολογισμός του καναλιού έχει εγκριθεί μέχρι τον Ιούλιο του 2012. Από εκεί και πέρα αναμένεται να εγκριθεί ένα κονδύλι 490 χιλιάδων ευρώ για τις πληρωμές των εργαζομένων, ωστόσο αυτά τα χρήματα εκτιμάται ότι δεν επαρκούν.

(Πληροφορίες ΑΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα