ΕΜΠΟΡΙΚΗ: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ALPHA

Το προσωπικό του ομίλου της Emporiki Bank ενημέρωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Alain Strub, για τις εξελίξεις στο θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος.

Σε επιστολή που απέστειλε προς τους εργαζόμενους της τράπεζας υπογραμμίζει ότι: «η απόφαση αυτή βασίζεται στην ενδελεχή μελέτη των προτάσεων που υποβλήθηκαν και στην σε βάθος ανάλυση των κύριων

ιδιοτήτων και χαρακτηριστικών των τριών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον και είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με τα στρατηγικά κριτήρια που είχαν τεθεί από τον Μητρικό μας Όμιλο. Μέσα από την ενεργό συμμετοχή στις διεργασίες αναδιαμόρφωσης του εγχώριου χρηματοπιστωτικού τομέα, η Crédit Agricole θέλει η Εμπορική να αποτελέσει μέρος μιας συμπαγούς διαδικασίας που θα σφυρηλατήσει έναν βασικό Πυλώνα της Ελληνικής Τραπεζικής Αγοράς. Με αυτόν τον τρόπο, η Crédit Agricole, συνεισφέρει σημαντικά στις προσπάθειες ανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας. Ο νέος Τραπεζικός Όμιλος, ο οποίος μπορεί να δημιουργηθεί από το επιτυχημένο αποτέλεσμα των συζητήσεων που πραγματοποιούνται τώρα, θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για όλους τους άλλους παίκτες και ταυτόχρονα θα στείλει ένα θετικό μήνυμα σε πιθανούς διεθνείς επενδυτές. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το πρωταρχικό μέλημα της Crédit Agricole είναι να δημιουργήσει μια ένωση, η οποία θα διαμορφώσει ένα νέο, συμπαγή Τραπεζικό Όμιλο, ο οποίος θα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός σε ότι αφορά την λειτουργική του απόδοση και θα επωφελείται σημαντικά από συγκεκριμένες συνέργιες υψηλής προστιθέμενης αξίας. Έναν Τραπεζικό Όμιλο με πολύ μεγαλύτερο εύρος επιλογών για την πελατεία του. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να εξηγηθεί πλήρως στους πελάτες μας, ιδιώτες, επαγγελματίες και επιχειρήσεις, ότι η πιθανή ένωση θα έχει ως αποτέλεσμα μια σημαντικά μεγαλύτερη Τράπεζα, ικανή να εξυπηρετήσει όλες τις τρέχουσες και μελλοντικές τους ανάγκες. Μια Τράπεζα βασισμένη στους ιδιαίτερα εξειδικευμένους ανθρώπους και των δύο χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων».

Keywords
Τυχαία Θέματα