ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΙΝΑΣ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

18:00 5/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Εποικοδομητική συνάντηση είχαν ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας κ.Νίκος Λίτινας με εκπροσώπους της ταχύτατα αναπτυσσόμενης στον τομέα της ναυτιλιακής βιομηχανίας επαρχίας Zheijiang.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο επικεφαλής της Κινεζικής αντιπροσωπείας κ. Qi Buyun διευθυντής του τομέα της ναυτιλίας της επαρχίας αναφέρθηκε στην μεγαλοσύνη της Ελληνική ναυτιλίας και τις άριστες σχέσεις των δύο χωρών και στη συνέχεια ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα για την αλματώδη ανάπτυξη της επαρχίας στους τομείς της ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας(1 εκατομμύριο τόνοι ανά έτος σε όλους τους τύπους των

πλοίων), του χειρισμού φορτίων στα λιμάνια της επαρχίας (σιδηρομετάλευμα, κάρβουνο, αργό πετρέλαιο, χημικά) και την ναυτική εκπαίδευση μέσω πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της επαρχίας..

Ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας κ. Λίτινας τόνισε ότι οι δύο χώρες στον τομέα της ναυτιλίας μπορούν να έχουν στενή συνεργασία η μεν Κίνα ως ο κυριότερος χρήστης ναυτιλιακών υπηρεσιών και η Ελλάδα ως ο μεγαλύτερος πάροχος. Κλείνοντας ο Γενικός Γραμματέας αναφέρθηκε στην ναυτική εκπαίδευση και στην προοπτική συνεργασίας των Ακαδημιών της Ελλάδας και του Πανεπιστημίου της επαρχίας του Zeijiang με επισκέψεις φοιτητών της μιας χώρας στην άλλη και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την ναυτική εκπαίδευση.

Keywords
Τυχαία Θέματα