«ΚΡΕΜΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ»

17:30 5/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι συναντήσεις του Πανελλήνιου Συλλόγου Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Χρήματα έχουν βρεθεί αλλά όλα εξαρτώνται από το Ελεγκτικό Συνέδριο, διευκρινίζουν οι Προμηθευτές.

της Βασιλικής Αγγουρίδη

Στα χέρια των μελών του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι η ομαλή χορήγηση των δημόσιων νοσοκομείων με αναλώσιμα ιατρικά υλικά, όπως γάντια, καθετήρες, επίδεσμοι και σύριγγες μιας χρήσης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών (ΠΑΣΕΠΙΕ), Κ. Κουδούνα, το κλίμα στις συναντήσεις τους με τον Υπουργό

και το ΓΓ Υγείας ήταν θετικό, για πρώτη φορά εδώ και καιρό, όπως σημειώνει, με την κυβέρνηση να εμφανίζεται διατεθειμένη να λύσει το ζήτημα.

Τα νοσοκομεία έχουν στη διάθεση τους κάποια χρήματα, ενώ ένα έξτρα κονδύλι, που εκτιμάται γύρω στα 40 εκατομμύρια ευρώ, εξασφάλισε το Υπουργείο Υγείας. Ωστόσο, η διαδικασία της καταβολής των χρημάτων έχει κολλήσει στο Ελεγκτικό Συνέδριο και συγκεκριμένα το 4ο τμήμα, το οποίο θα πρέπει να δώσει την έγκριση του.

«Κρεμόμαστε από τους δικαστικούς», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κουδούνας, διευκρινίζοντας πως αυτά τα χρήματα είναι απαραίτητα για να αγοράσουν και οι ίδιες οι εταιρείες τα υλικά και στη συνέχεια να προμηθεύσουν τα νοσοκομεία, αφού η αγορά έχει, ουσιαστικά, στερέψει.

Keywords
Τυχαία Θέματα