Ρώσος ιερέας κατηγορείται για παιδεραστία στην Ελλάδα

Ο Γκλεμπ Γκροζόφσκι, 34 ετών, ιερέας και πνευματικός του γενικού διευθυντή της ομάδας, καταζητείται για επιθέσεις σε βάρος δύο μικρών κοριτσιών, ηλικίας 9 και 12 ετών, τον περασμένο Ιούνιο στην Κω, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές.

Ένας εκπρόσωπος των ρωσικών αρχών δήλωσε στο πρακτορείο Ιντερφάξ ότι ο Γκροζόφσκι, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, σήμερα βρίσκεται στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισαγγελίας οι κατηγορίες με τις οποίες βαρύνεται ο ιερέας αφορούν τις επιθέσεις σε βάρος των δύο παιδιών σε μια παιδική κατασκήνωση μιας ορθόδοξης οργάνωσης

στην Κω. Φέρεται όμως να έχει προβεί σε παρόμοιες πράξεις και στην Αγία Πετρούπολη.

Ο Γκροζόφσκι συνεργαζόταν με μια οργάνωση για την προστασία των ορφανών παιδιών, πρέσβης της οποίας στη Ρωσία είναι ο γνωστός ποδοσφαιριστής της Ζενίτ Αντρέι Αρσάβιν, ανέφεραν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Η ομάδα ωστόσο σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι η υπόθεση αυτή δεν έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο και τις δραστηριότητές της. «Όλοι ξέρουν ότι ο Γκλεμπ Γκροζόφσκι υπήρξε μαθητής στη σχολή ποδοσφαίρου της Αγίας Πετρούπολης και επομένως δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι ποδοσφαιριστές της Ζενίτ απευθύνονταν σ’ εκείνον με την ιδιότητά του ιερέα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Λόγω της έρευνας που διεξάγεται σε βάρος του ο ιερέας έχει απομακρυνθεί από τα καθήκοντά του, δήλωσε στο πρακτορείο Ria Novosti ένας εκπρόσωπος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο Αλεξέι Μπόλτσκοφ.

Keywords
Τυχαία Θέματα