«Πυρά» της αντιπολίτευσης για διαπραγμάτευση και ΕΑΣ

Επίθεση στον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κκ. Σαμαρά και Βενιζέλο εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι «μετά τη λήξη της “διαπραγμάτευσης” οι σιαμαίοι μνημονιακοί εταίροι ΣαμαράςΒενιζέλος, αφού ξόρκισαν

τα οριζόντια μέτρα, ετοιμάζονται να εφαρμόσουν τα “στοχευόμενα – διαρθρωτικά”, αυτά που δεν είναι νέα, αλλά θα εφαρμοσθούν για πρώτη φορά».

Σε σχετική ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνεται επίσης πως «φαίνεται ότι οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους για τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και στο στόχαστρο των μη μέτρων έχουν μπει οι συντάξεις, τα ακίνητα, τα Αμυντικά Συστήματα, τα οποία σκέπτονται να τα κλείσουν κατά τα πρότυπα της ΕΡΤ και ο κατάλογος δεν έχει τέλος μέχρι τελικής πτώσεως».

Ωστόσο, υπολογίζουν χωρίς τον ξενοδόχο, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «Ο λαός μας δεν θα τους κάνει τη χάρη να πέσει πρώτος. Θα σταθεί όρθιος απέναντί τους».

ΔΗΜΑΡ

Να μην αποδεχθεί τις απαιτήσεις της τρόικας για μεγαλύτερο δημοσιονομικό κενό, προτρέπει την κυβέρνηση η ΔΗΜΑΡ, σε ανακοίνωσή της.

«Η κυβέρνηση οφείλει να αποκρούσει αποφασιστικά την εμμονή της τρόικας για αποδοχή από την ελληνική πλευρά ενός υψηλότατου δημοσιονομικού κενού», αναφέρεται στην ανακοίνωση και επισημαίνεται ότι σε περίπτωση που η κυβέρνηση ενδώσει στην απαίτηση των πιστωτών αυτό θα σημαίνει «και την συνακόλουθη εφαρμογή νέων μέτρων σε κρίσιμους τομείς, όπως το ασφαλιστικό και η φορολογία».

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του τονίζει πως «τόσο το κυβερνητικό σχέδιο για εκκαθάριση εν λειτουργία των αμυντικών βιομηχανιών και μάλιστα με διαδικασίες εξπρές, όπως διαδίδεται, όσο και εκείνο της τρόικας για κλείσιμό τους, συγκλίνουν στον κοινό στόχο των μαζικών απολύσεων εργαζομένων και της συρρίκνωσης της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας».

Και αυτό «πάντα με βάση τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων στον κλάδο της πολεμικής βιομηχανίας και τις κατευθύνσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ», προσθέτει το ΚΚΕ.

ΑΝΕΛ

«Συνήγορο υπεράσπισης του κ. Βενιζέλου», χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας τη σημερινή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, και υποστήριξε ότι έχει καταργηθεί το Σύνταγμα και πως υποκαταστάθηκε η νομοθετική εργασία της Βουλής από πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Keywords
Τυχαία Θέματα