Ρήγμα στην οικογένεια Λεπέν

Η απόφαση «ελήφθη για τη λόγους νομικής προστασίας, για την προστασία του υπεύθυνου σύμφωνα με τον νόμο (για τον ιστότοπο)», ο οποίος είναι η κόρη του Ζαν-Μαρί Λεπέν και πρόεδρος του FN Μαρίν, ώστε να μην κινδυνεύει να την μηνύσουν για δηλώσεις του πατέρα της, δήλωσε ο ταμίας του Εθνικού Μετώπου Βαλεράν ντε Σεν-Ζιστ.

Ο ντε Σεν-Ζιστ πρόσθεσε ότι το ιστολόγιο αυτό θα φιλοξενείται αλλού στο Διαδίκτυο, χωρίς όμως να διευκρινίσει πού.

Η κίνηση αυτή αντανακλά το ρήγμα στην οικογένεια Λεπέν μετά τη δήλωση του επίτιμου προέδρου του Εθνικού

Μετώπου, η οποία έφερε σε δύσκολη θέση την Μαρίν Λεπέν την ώρα που προσπαθεί να κερδίσει συμμάχους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σε ένα βίντεο που είχε αναρτήσει ο Ζαν-Μαρί Λεπέν καταφερόταν εναντίον πολλών καλλιτεχνών οι οποίοι πήραν θέση κατά του Εθνικού Μετώπου, μεταξύ των οποίων η Μαντόνα, ο χιουμορίστας Γκι Μπεντός και ο τραγουδιστής και πρώην πρωταθλητής του τένις Γιανίκ Νοά.

Όταν η συνομιλήτριά του αναφέρει και τον τραγουδιστή Πατρίκ Μπριέλ, ο οποίος είναι εβραίος, ο 85χρονος πολιτικός της απαντά γελώντας, «θα κάνουμε μια φουρνιά την επόμενη φορά», σε μια σαφή αναφορά στα κρεματόρια των Ναζί στη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.

Η 45χρονη Λεπέν χαρακτήρισε «πολιτικό λάθος» τις δηλώσεις αυτές του πατέρα της, όμως πρόσθεσε ότι αυτές παρερμηνεύθηκαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα