Ο γάμος της χρονιάς στο Πόρτο Χέλι!

Του Διονύση Θανάσουλα, εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δεν ελέγχει μόνο τη σταθερότητα των ελληνικών τραπεζών ο ισχυρός άνδρας της BlackRock Λόρενς Ντάγκλας Φινκ (Λάρι για τους φίλους του). Αποφάσισε και να παντρέψει τον γιο του, Τζόσουα, στη χώρα μας, με έναν γάμο που άφησε εποχή και του κόστισε περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ!

Τελικά, η χρηματιστηριακή φιλία της BlackRock με την Goldman Sachsεταιρεία

του Φινκ κατέχει το 3,95% των μετοχών της Goldman) είναι, πλέον, άρρηκτα συνδεδεμένη με τη χώρα μας. Οχι μόνο με τα οικονομικά μας, αλλά και με ένα ευτυχές, προσωπικό γεγονός.

Προτού λάβει χώρα, πάντως, ο γάμος του υιού Φινκ, αμφότερα τα δύο πανίσχυρα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έβαλαν το χεράκι τους στην ελληνική κρίση. Αρχικά η Goldman με το καμουφλάρισμα του ελληνικού χρέους, ώστε να μπούμε στην Ευρωζώνη, και τώρα η BlackRock του Φινκ, στέλνοντας τους ελεγκτές της για τα stress tests των ελληνικών τραπεζών, περνώντας τις από ακτινογραφία!

ΕΥΣΗΜΑ. Ο ίδιος ο Λάρι Φινκ τον Δεκέμβριο του 2013 αφίχθη με το ιδιωτικό του learjet στην Αθήνα, για μια ολιγόωρη επίσκεψη, στη διάρκεια της οποίας συναντήθηκε με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο. Απένειμε τα εύσημα τόσο σε αυτόν όσο και σε όλους τους τραπεζίτες για τις προσπάθειες αναβάθμισης του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος, προτού αναχωρήσει για τις ΗΠΑ.
Η επιστροφή του έξι μήνες μετά, για τον γάμο της χρονιάς, όπως επισήμαναν όσοι έμαθαν το γεγονός κατόπιν εορτής, ανάμεσα στον 36χρονο νέο χρηματιστή και την εκ Σερβίας αγαπημένη του Φιλίπα Πέροβιτς, ήταν ινκόγκνιτο.

Δεν ήταν δυνατόν, όμως, όσο και να το επιθυμούσε, να παραμείνει μυστική η παραμονή του στο μαγευτικό Πόρτο Χέλι, εκεί όπου φέρεται να είναι ιδιοκτήτης μιας εντυπωσιακής βίλας, ειδικά μετά τις σταδιακές αφίξεις των καλεσμένων του, οι οποίοι κατέφτασαν κυρίως από την Αμερική και τη Σερβία. Ολοι τους αναστάτωσαν το περασμένο Σαββατοκύριακο τις Σπέτσες και την ευρύτερη περιοχή, ρωτώντας διάφορα τον πολύ καλά ενημερωμένο επί του νησιού Σταύρο Νιάρχο.

Ο εγγονός του Ελληνα εφοπλιστή, που ήταν καλεσμένος στο ευτυχές γεγονός και συνοδευόταν από την αγαπημένη του Τζέσικα Χαρτ, φιλοξενήθηκε σε μία από τις σουίτες ξενοδοχείου και απάντησε πρόθυμα στις απορίες φίλων και γνωστών. Κάποιοι απόρησαν με το γεγονός ότι ο Σταύρος Νιάρχος δεν έμεινε στη Σπετσοπούλα, απ’ όπου θα μπορούσε να πετάγεται ανά πάσα στιγμή στο Πόρτο Χέλι ή στις Σπέτσες. Υπήρχε, όμως, εξήγηση και γι’ αυτό.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα