Ψήφος επί της αρχής για το φορολογικό

Σε παρέμβασή της, η Ντόρα Μπακογιάννη χαρακτήρισε «άτολμο» το πόνημα του υπουργείου Οικονομικών: «Ενώ κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση όσον αφορά τον εξορθολογισμό των δημοσιονομικών, παρουσιάζει σημαντικά κενά αναφορικά με τη φορολογική δικαιοσύνη» υποστήριξε.

«Δεν υπάρχει ισότητα επιβαρύνσεων ανά κατηγορία. Αντί να ευνοείται η επιχειρηματικότητα, ευνοούνται οι επιχειρηματίες. Ευνοείται η ενθυλάκωση των κερδών αντί για την επένδυση. Μειώνεται ο φόρος επί των μερισμάτων»

παρατήρησε η κα Μπακογιάννη και συνέχισε:

«Κανείς σήμερα δεν αγοράζει πετρέλαιο θέρμανσης. Το κράτος κυνικά σκεπτόμενο, θα έχει περισσότερα έσοδα αν μειώσει προς τα κάτω το φόρο – και για την βενζίνη και για το πετρέλαιο. Ο χειμώνας είναι μπροστά μας: Αφήστε τον κόσμο να μπορεί να αγοράσει πετρέλαιο και βενζίνη! Οι μειώσεις στον ΦΠΑ θα λειτουργήσουν και ψυχολογικά στην αγορά. Γιατί δεν καταργείτε την παρακράτηση του 10% σε μερίσματα για νομικά πρόσωπα; Γιατί ο Όλι Ρέν έδωσε δικαίωμα flat tax στη Φινλανδία και όχι σε μας; Αν η Πορτογαλία μπορεί να δώσει ειδικά κίνητρα σε επενδύσεις μέσα στο Μνημόνιο, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορούμε εμείς» ανέφερε μεταξύ άλλων η βουλευτής της ΝΔ.

Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης , ωστόσο, υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο απέναντι στις βολές που δέχθηκε από τους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων, επισημαίνοντας πως το φορολογικό σύστημα έχει γίνει πιο απλό – «και όσο απλούστερο είναι, τόσο πιο δύσκολα φοροδιαφύγει κανείς».

Η συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου, θα συνεχιστεί αύριο το πρωί επί των άρθρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα