Γενική Τράπεζα: Συρρίκνωση ζημιών στο εννεάμηνο

Τα λειτουργικά έσοδα ανήλθαν στα 64,5 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 33,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011. Η μείωση αυτή οφείλεται κυρίως στη μείωση των εσόδων από τόκους, η οποία επηρεάστηκε σημαντικά από την αύξηση του κόστους χρηματοδότησης.

Τα λειτουργικά έξοδα (εξαιρουμένων προβλέψεων και απομείωσης ενεργητικού) ανήλθαν στα 91,9 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας μείωση κατά 10,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο. Ο Όμιλος συνεχίζει τον αυστηρό έλεγχο στα κόστη του. Η μείωση του κόστους

επετεύχθη τόσο στα λειτουργικά κόστη όσο και στο κόστος προσωπικού.

Τα λειτουργικά αποτελέσματα (πριν από προβλέψεις) και η μείωση αξίας ενεργητικού ανήλθαν στα -27,4 εκατ. ευρώ, σε σχέση με τα -5,5 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου. Παρά την αποτελεσματική πολιτική ελέγχου του κόστους, οι αντίξοες οικονομικές συνθήκες επηρέασαν σημαντικά τα λειτουργικά έσοδα, καταλήγοντας σε ένα αρνητικό λειτουργικό αποτέλεσμα πριν από τις προβλέψεις και την απομείωση του ενεργητικού.

Παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, οι προβλέψεις για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και λοιπές προβλέψεις ανήλθαν στα 88,0 εκατ. ευρώ καταγράφοντας μείωση κατά 76,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο.

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2012, δάνεια και απαιτήσεις ανήλθαν στα 2,0 δισεκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 23,84% σε σχέση με το Δεκέμβριο 2011. Επίσης, στις 30 Σεπτεμβρίου 2012, οι καταθέσεις και τα repos ανήλθαν στα 2,0 δισεκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 10,05% σε σχέση με το Δεκέμβριο 2011.

Keywords
Τυχαία Θέματα