Ψάχνει γιάφκα η αντιτρομοκρατική

09:53 5/2/2013 - Πηγή: Matrix24

Παράλληλα, αναζητά δύο νεαρούς κι ένα ζευγάρι που διέμεναν στην πολυκατοικία της οδού Ελ Αλαμέιν στο Χαλάνδρι και έχουν εξαφανιστεί. Αστυνομικοί λένε ότι μπορεί να υπάρχει σχέση μεταξύ τους, καθώς είναι άφαντοι από την Παρασκευή (ημέρα της ληστείας στο Βελβεντο) και ότι ακόμα και να είχαν φύγει Σαββατοκύριακο, λογικά χθες θα έπρεπε να είχαν επιστρέψει στα σπίτια τους.

Επίσης αναζητείται μια γυναίκα, ηλικίας περίπου 25-30 ετών, η οποία επισκεπτόταν πολύ συχνά την πολυκατοικία της οδού Ελ Αλαμέιν με ένα τζιπ. Οι επισκέψεις της

άρχισαν να πυκνώνουν μετά την επίθεση στο εμπορικό κέντρο και πριν από τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης. Είναι ακόμη ένας κρίκος στην εκτίμηση πως η γιάφκα στο Χαλάνδρι συνδέεται άμεσα με την επίθεση στο εμπορικό κέντρο.

Πρόσωπο-«κλειδί» αποτελεί, σύμφωνα με αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής, μια νεαρή γυναίκα. Συγκεκριμένα, τόσο στην εμπρηστική βόμβα που τοποθέτησαν άγνωστοι στο συρμό του μετρό στο Αιγάλεω τον περασμένο Φεβρουάριο, όσο και στην επίθεση στο Mall, οι κάμερες κατέγραψαν μια γυναικεία φιγούρα. Το ίδιο και στη διπλή ληστεία στην Κοζάνη, ενώ γυναίκα ήταν το κεντρικό πρόσωπο και στη ληστεία που σημειώθηκε στις 28 Νοεμβρίου στο Φιλώτα Φλωρίνης.

Ακόμα ψάχνουν το μυστηριώδη διαρρήκτη που προσπάθησε να παραβιάσει ή παραβίασε την πόρτα το κρησφύγετου στο Μαρούσι, λίγο μετά τη ληστεία στο Βελβεντό.

Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής εξετάζουν πολύ προσεκτικά τα ευρήματα από το κρησφύγετο, και υπάρχουν στοιχεία που παραπέμπουν στο τρομοκρατικό χτύπημα στο «The Mall». Πρόκειται για σακούλες γνωστού πολυκαταστήματος, ίδιες με εκείνες που μεταφέρθηκε η βόμβα στο εμπορικό κέντρο, τις οποίες εξετάζουν για να δουν αν υπάρχει πυρίτιδα.

Επίσης από τα usb προσπαθούν να εντοπίσουν την κεντρική γιάφκα, αλλά και το επιχειρησιακό πλάνο των «Πυρήνων». Μάλιστα όπως εκτιμούν η οργάνωση διέθετε κρησφύγετο με όπλα στην Αθήνα και η κεντρική γιάφκα βρίσκεται στην επαρχία, ενώ πιστεύεται ότι υπάρχει και διαμέρισμα – ορμητήριο σε πόλη της Δυτικής Μακεδονίας.

Στο Χαλάνδρι η Αντιτρομοκρατική εντόπισε δελτία αποστολής και παραλαβής με το όνομα φοροτεχνικού «Αθανάσιος Ονέφρος», και οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για μη υπαρκτό πρόσωπο. Αλλά και οι δυο πινακίδες με το ίδιο όνομα, που τοποθετούνται σε μικρά βανάκια, για να μην κινεί τις υποψίες των αστυνομικών.

Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν τα αποτυπώματα του Αντρέα – Δημήτρη Μπουρζούκου στο κρησφύγετο, ενώ, όπως έχει γίνει γνωστό, το σπίτι είχε νοικιάσει πριν 20 μέρες ο Νίκος Ρωμανός με πλαστή ταυτότητα με τα στοιχεία «Γιακουμόπουλος Κωνσταντίνος», την οποία χρησιμοποιούσε και άλλος κατηγορούμενος, ο επονομαζόμενος και «τοξοβόλος του Συντάγματος».

Όπως γράφει το Έθνος στο διαμέρισμα εντοπίστηκε ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο ήδη βρίσκεται στο μικροσκόπιο των Αρχών που ερευνούν τις εξερχόμενες και εισερχόμενες κλήσεις, τα μηνύματα και άλλα στοιχεία.

Πάντως, αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν πως δύσκολα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο με τη συγκεκριμένη οργάνωση, καθώς πρόκειται για ένα μεγάλο κύκλο εμπλεκομένων, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια στρατολογήθηκαν 15 με 20 ατόμων νεαρής ηλικίας, τα οποία δείχνουν διάθεση να εντυπωσιάσουν.

Πάντως η εν λόγω οργάνωση δεν φέρεται να έχει σχέση με την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού, ωστόσο όπως λένε, όλες λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα