Στάινμπρουκ: Να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα

Ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία Peer Steinbrück, λίγο πριν επισκεφθεί την χώρα μας, έκανε σε ομιλία του στο London School of Economics ειδική αναφορά σε αυτήν, η οποία μεταφέρεται από τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Η άποψη που εξέφρασε ο Steinbrück είναι ότι στην Ελλάδα θα πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος για μεταρρυθμίσεις,

ακόμα και αν αυτό θα κοστίσει επιπρόσθετα χρήματα. Τα σε κρίση ευρισκόμενα κράτη θα πρέπει να βάλουν τάξη στα δημοσιονομικά τους και να σταθεροποιήσουν τα χρέη τους.

Όμως, τόνισε, ειδικά για την Ελλάδα το χρονικό πλαίσιο γι’ αυτό θα πρέπει να επεκταθεί. Αυτό, όπως παραδέχθηκε, μπορεί να συνεπάγεται επιπλέον κόστος και για την Γερμανία. Το ενδεχόμενο αυτό θα πρέπει κανείς να το αναφέρει στον πληθυσμό και στους Γερμανούς ψηφοφόρους. Παρόλα αυτά δεν το ακούει από τον κυβερνητικό συνασπισμό της χώρας του.

Τέλος, ο Peer Steinbrück κατηγόρησε την βασική του αντίπαλο στις εκλογές του επόμενου φθινοπώρου, δηλ. την Angela Merkel, ότι έχει συγκεντρωθεί υπερβολικά στη δημοσιονομική προσαρμογή. Αντ’ αυτού, είπε, παράλληλα με το πρόγραμμα λιτότητας θα πρέπει να προωθηθεί αυστηρότερη ρύθμιση των τραπεζών αλλά και να δοθούν ενέσεις στην ανάπτυξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα