ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Η… «ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ»

Τηλεφωνικές επικοινωνίες και κατ’ ιδίαν συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους είχε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, που απέδειξε έτσι την έμπρακτη στήριξή του στη διαπραγματευτική προσπάθεια του πρωθυπουργού.

Τη σωτηρία της χώρας βάζει ως πρώτη προτεραιότητά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αφήνοντας για αργότερα την «ανασύσταση» και τις …τροποποιήσεις

στα σύμβολα του κόμματος. Σήμερα πάντως, θα παρουσιάσει εκτός μεγάλου απροόπτου τους υπεύθυνους των τομέων πολιτικής του ΠΑΣΟΚ.

Χθες πάντως, δείχνοντας εμπράκτως την στήριξή του στον Αντώνη Σαμαρά και τη δύσκολη διπραγμάτευση που επιχειρεί για την χώρα, είχε μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Του επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει παράταση του χρόνου προσαρμογής, ώστε το πακέτο των μέτρων να είναι εφαρμόσιμο μέσα σε μεγαλύτερο διάστημα, τονίζοντας μάλιστα πως αυτή δεν θα απαιτούσε -με τον δικό του σχεδιασμό- πρόσθετη χρηματοδότηση προς την χώρα, εγκρίσεις από τα κοινοβούλια, ή τρίτο πρόγραμμα. Ο κ.Βενιζέλος ζήτησε ακόμα τα όποια μέτρα να συνδυαστούν με διαφορετικό διεθνές επικοινωνιακό πλαίσιο, τονίζοντας την ανάγκη να σταματήσει η διαρκής αμφισβήτηση για την Ελλάδα και το μέλλον της στο ευρώ και να σταλούν τα κατάλληλα μηνύματα σταθερότητας για την πορεία της χώρας. Επέμεινε ακόμα στη διαχρονική άποψή του για διαχείριση του υφιστάμενου προγράμματος, με τρόπο που να διευκολύνει τη ρευστότητα, τις επενδύσεις, την ανάπτυξη και την απασχόληση.

Σύμφωνα με την Ιπποκράτους, ο κ.Βενιζέλος μίλησε για «αρνητικά στερεότυπα» εις βάρος της Ελλάδας που έχουν επικρατήσει σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα δεν έχει πετύχει τους στόχους της, την στιγμή που από τους ίδιους τους αριθμούς προκύπτει εντυπωσιακή δημοσιονομική προσαρμογή και άλλη που έχει επιτευχθεί σε επίπεδο διαρθρωτικών αλλαγών (ασφαλιστικό σύστημα, αγορά εργασίας, ανταγωνιστικότητα κτλ). Ο κ.Γιούνκερ μάλιστα, φέρεται κατά τις ίδιες πηγές, να υποστήριξε ότι αντιλαμβάνεται το αίτημα περί παράτασης καθώς και ότι η θέση του είναι απόλυτη εναντίον κάθε συζήτησης για έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.

Εντωμεταξύ, το γεγονός ότι ο επικεφαλής του Eurogroup αναγνωρίζει τις μεγάλες προσπάθειες και τις θυσίες του ελληνικού λαού χαιρέτησε με δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. «Η ανατροπή των άδικων και αρνητικών στερεοτύπων που δυστυχώς έχουν επικρατήσει σε βάρος της χώρας μας είναι η βάση για την αλλαγή του κλίματος και την επιτυχή ολοκλήρωση της εθνικής προσπάθειας», είπε, αναφέροντας αναλυτικά τα στοιχεία που αποδεικνύουν την πρωτοφανή προσαρμογή της χώρας μας. «Το ΠΑΣΟΚ έχει διατυπώσει μια ολοκληρωμένη πρόταση για την εθνική στρατηγική ανασυγκρότησης και οριστικής εξόδου από την κρίση. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος. Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλη πίεση», είπε, σημειώνοντας την έμπρακτη στήριξη από πλευράς ΠΑΣΟΚ των χειρισμών του πρωθυπουργού σε διεθνές επίπεδο, αλλά και την αναμονή εκ μέρους του των αποτελεσμάτων τους…

Πέραν

Keywords
Τυχαία Θέματα