ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ Η ΚΥΠΡΟΣ

Ανοικτό ενδεχόμενο προσφυγής της Κύπρου στο Μηχανισμό Στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης άφησε ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας Βάσος Σιαρλής.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι για την Ισπανία εγκρίθηκε ποσό μέχρι 100 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ οι αντίστοιχες ανάγκες της Κύπρου για ανακεφαλαοποίηση του τραπεζικού τομέα θα είναι πολύ πιο μικρές, με τους κανόνες όμως να είναι περίπου οι ίδιοι.

Πρόσθεσε δε ότι: «Η Κύπρος

μπορεί να αντλήσει πληροφόρηση από τη σχετική απόφαση του Eurogroup, προκειμένου να ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζές της, χωρίς περαιτέρω μέτρα λιτότητας». Υπογράμμισε, όμως, ότι: «Η Μαδρίτη πήρε τη συγκεκριμένη βοήθεια χωρίς επιβολή νέων μέτρων, επειδή η Ευρωπαϊκή Ένωση έμεινε ικανοποιημένη από τα μέτρα που έχει ήδη λάβει η κυβέρνηση της χώρας».

Ωστόσο, δεν είναι της ίδιας άποψης ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο οποίος δήλωσε σχετικά με τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών ότι: «Προτεραιότητα είναι να μην χρειαστεί η Κύπρος να προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης». Όμως, πρόσθεσε πως αν αυτό απαιτηθεί, τότε πρέπει να διεκδικήσει τους καλύτερους δυνατούς όρους.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι η μικρή απόκλιση στους δείκτες της οικονομίας κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του τρέχοντος έτους, μπορεί να διορθωθεί με μέτρα που δεν θα επηρεάζουν τους εργαζομένους.

Keywords
Τυχαία Θέματα