Χ. ΑΝΤΡΟΣ: ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

«Τα δάνεια ύψους 170 δισ. ευρώ δεν έφτασαν ποτέ στην Ελλάδα, αλλά κατέληξαν στις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες», επεσήμανε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Χάνες Αντρος.

Σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Εστεραιχ», ο κ. Αντρος, ο οποίος πλέον είναι ένα από τους κορυφαίους οικονομικούς παράγοντας της Αυστρίας προειδοποίησε ότι υπερβολική χρήση ενός φαρμάκου, μπορεί να εξελιχθεί σε δηλητήριο και τόνισε ότι είναι αναγκαία η αλλαγή στάσης, προπάντων από τους Γερμανούς και πρόσθεσε ότι κατανοεί πλήρως

την δυσθυμία των Ελλήνων, που όπως ανέφερε, «καλούνται τώρα να πληρώσουν για κάτι που δεν προκάλεσαν».

Αναφερόμενος στις δανειακές συμβάσεις, εξήγησε ότι: «Όταν ένας δανειστής δανείζει σε μία χώρα 372 δισεκατομμύρια Ευρώ, τότε ο δανειστής είναι εξίσου υπεύθυνος εάν ο δανειολήπτης δεν μπορεί να αποπληρώσει τα δάνεια» και επισήμανε ότι: «Τα δάνεια των 170 δισ. ευρώ δεν έφτασαν ποτέ στην Ελλάδα, αλλά κατέληξαν στις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες».

Σχετικά με την νομισματική πολιτική, υποστήριξε ότι: «Το ευρώ δεν επιτρέπεται να παραμείνει μόνον ένα μέσο πληρωμών, αλλά απαιτείται ένα ενιαίο δημοσιονομικό σχέδιο και ένα ενιαίο τραπεζικό σύστημα, καθώς δεν γίνεται για τις τράπεζες της Ευρώπης να υπάρχουν 17 διαφορετικές εποπτείες, αλλά χρειάζεται μια Τραπεζική Ένωση με μια πανευρωπαική τραπεζική εποπτεία».

Υπενθυμίζουμε πως ο Χάνες Αντρος είναι ένας από αυτούς που υποστηρίζουν ότι «η σωτηρία της Ελλάδας είναι μια σωτηρία των τραπεζών και μέχρι σήμερα στους ίδιους τους Ελληνες δεν έφθασε ούτε ένα λεπτό του Ευρώ». Δεν είναι λίγες οι φορές, που έχει χαρακτηρίσει το «πακέτο σωτηρίας» για την Ελλάδα ως «απερίσκεπτη θεραπεία» που θα μπορούσε να στείλει τον ασθενή ακόμη και στο θάνατο, καθώς, χωρίς θεραπεία των αιτίων, η «επιβληθείσα, υπερβολική, εξαναγκαστική λιτότητα», δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση.
(Στοιχεία από ΑΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα