Πράξη τρίτη στα ντέρμπι αιωνίων

Το αποψινό ματς (19:30, ΔΤ), που διεξάγεται για την 14η αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ στο κλειστό του ΟΑΚΑ, δεν είναι τόσο κρίσιμο βαθμολογικά, μπορεί να κρίνει όμως πολλά στον τομέα της ψυχολογίας. Το matrix24.gr καταγράφει τα ατού των δύο μεγάλων αντιπάλων.

Παναθηναϊκός: Έδρα και μομέντουμ

Ο Παναθηναϊκός

του Αργύρη Πεδουλάκη ξέρει πολύ καλά πως να διαφυλάσσει την έδρα του. Έτσι και αλλιώς οι ήττες των πράσινων στο κλειστό του ΟΑΚΑ από τον Ολυμπιακό την τελευταία δεκαετία είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, γεγονός πουτ καταδεικνύει ότι όταν ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται μπροστά στους φίλους του έχει πάντα τον πρώτο λόγο.

Εκτός αυτού, ο πρωταθλητής Ελλάδας δείχνει να βρίσκεται τον τελευταίο μήνα και σε καλό αγωνιστικό φεγγάρι. Αρχής γενομένης από τον ημιτελικό της 23ης Δεκεμβρίου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό (και πάλι) οι πράσινοι τρέχουν ένα καλό σερί παίζοντας μάλιστα πειστικό μπάσκετ το οποίο βασίζεται πάντα στο αμυντικό δόγμα του Πεδουλάκη.

Εσχάτως δε ανέβασαν την απόδοσή τους παίκτες κλειδιά όπως ο Στεφάν Λάσμε και ο Ραμέλ Κάρι ενώ ο Δημήτρης Διαμαντίδης, βλέποντας ότι η ομάδα ρολάρει καλύτερα, είναι σαφώς πιο απελευθερωμένος στα τελευταία παιχνίδια.

Ολυμπιακός: Δίψα για ρεβάνς

Εν αντιθέσει με τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός διέρχεται αγωνιστική κρίση. Αν και μέχρι τα τέλη του Δεκέμβρη έτρεχε ένα αήττητο σερί σε Ελλάδα και Ευρώπη, τον τελευταίο μήνα ο πρωταθλητής Ευρώπης μέτρησε ήττες που τον πλήγωσαν σε όλες τις διοργανώσεις. Αποκλείστηκε στο Κύπελλο από τον Παναθηναϊκό, ηττήθηκε στο πρωτάθλημα από τον ΚΑΟΔ ενώ στην Ευρωλίγκα πληγώθηκε από τη Μιλάνο και την Μπαρτσελόνα.

Είναι, άρα, σαφές ότι στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού υπάρχει μεγάλη δίψα για αναστροφή του αρνητικού κλίματος και για επιστροφή στις μεγάλες νίκες. Επίσης, ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν χάσουν και την αποψινή μάχη, η πρώτη θέση της κανονικής περιόδου θα πετάξει και ο αντίπαλός τους θα εξασφαλίσει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Ο Ολυμπιακός θα βασιστεί και πάλι στο εξωτερικό σουτ ενώ θα προσπαθήσει να βάλει στο παιχνίδι και τους ψηλούς του περιμένοντας πάντως περισσότερα από τον Μίρζα Μπέγκιτς ο οποίος δείχνει εκτός κλίματος μέχρι τώρα. Ο Μπαρτζώκας θα έχει επίσης στη διάθεσή του τον νεοαποκτηθέντα φόργουορντ Τζαμάριο Μουν ο οποίος θα κάνει το ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα