Πρόσκληση για επενδύσεις

Ο κ. Σαμαράς πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κίνα, επικεφαλής αντιπροσωπείας, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων, την ώθηση στις επιχειρηματικές και εμπορικές συναλλαγές, αλλά και την περαιτέρω ενίσχυση της πολιτικής σχέσης της Ελλάδας με την Κίνα.Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Έλληνας πρωθυπουργός, αφού αναφέρθηκε στην ιστορία των δύο λαών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εμείς μετράμε τον κόσμο με αιώνες και χιλιετίες και οι υπόλοιποι με δεκαετίες»,
ανέπτυξε τις δυνατότητες που ανοίγονται στη χώρα μας, για επενδύσεις στους τομείς των αεροδρομίων, ακόμη και στο Ελ. Βενιζέλος, των σιδηροδρόμων και των λιμανιών.Να σημειωθεί ότι, από την πρώτη στιγμή που πάτησε η ελληνική αποστολή το πόδι της στην Κίνα, έγινε ξεκάθαρο ότι η συγκυρία είναι άκρως ευνοϊκή για την χώρα μας, καθώς η νέα ηγεσία της Λαϊκής Δημοκρατίας τώρα σχεδιάζει το 5ετές της πλάνο.Αμέσως μετά την ομιλία του στην Ακαδημία των Επιστημών, ο Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με εκπροσώπους κινεζικών fund και τραπεζών τους οποίος κάλεσε επίσημα να δανειοδοτήσουν εφοπλιστές, ώστε να ναυπηγήσουν πλοία στην Κίνα.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στην Απαγορευμένη Πόλη, χαιρέτησε Κινέζους και τουρίστες, ενώ επισκέφθηκε και το σπίτι του Αυτοκράτορα. Αργότερα, ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Λι Κετσιάνγκ και θα παρακαθίσει σε δείπνο που πραγματοποιείται προς τιμήν του.Αύριο, Παρασκευή, θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της Κίνας Τζανγκ Ντετζιάνγκ και θα μιλήσει στο ελληνοκινεζικό Business Forum.Το Σάββατο, ο πρωθυπουργός, θα βρίσκεται στη Χαντζόου, όπου, μεταξύ άλλων, θα συναντηθεί με τον κυβερνήτη της Περιφέρειας και θα μιλήσει στο World Cultural Forum.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στη Σαγκάη όπου θα έχει επαφές με τον δήμαρχο της πόλης και θα μιλήσει σε επιχειρηματικό Forum. Την Κυριακή, 19 Μαΐου, ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, όπου θα έχει επαφές με την πολιτική ηγεσία της χώρας. Αργά το βράδυ της Κυριακής ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Αθήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα