Κανονικά οι Πανελλαδικές Εξετάσεις

Παρά την αρχική υπερψήφιση της πρότασης για απεργία από την συντριπτική πλειοψηφία 92% (78 «ναι», 4 «όχι» και 3 λευκά) των προέδρων των τοπικών ΕΛΜΕ, η διοίκηση της ΟΛΜΕ επανήλθε με νέα πρόταση, καλώντας το συνδικαλιστικό σώμα να αποφανθεί εάν, με δεδομένη την επιστράτευση,

υφίστανται οι όροι και οι προϋποθέσεις για να πραγματοποιηθεί η απεργία. Σ’ αυτό συνηγόρησε και το… άδειασμα από ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.

Πολλοί πρόεδροι ΕΛΜΕ υποστήριξαν ότι δεν είναι εξουσιοδοτημένοι από τις γενικές τους συνελεύσεις για να ψηφίσουν σ’ αυτό το ερώτημα, παρά μόνο επί του αρχικού για απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις. Έτσι, 57 ψήφισαν λευκό, 18 ψήφισαν ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για απεργία και 9 ότι δεν υπάρχουν.

Ως εκ τούτου δεν υπήρχε η απαραίτητη πλειοψηφία για απεργία. Μετά και απ΄ αυτό το αποτέλεσμα οι Πρόεδροι αποχώρησαν, ενώ εντός της ημέρας δεν αποκλείεται να συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και θα εκδοθεί και σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι καθηγητές αναμένεται να προγραμματίσουν συλλαλητήριο την Παρασκευή το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας , ενώ μελετούν κι άλλες κινητοποιήσεις. Παράλληλα, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα ολοκληρώσει τις επαφές του με τα πολιτικά κόμματα ώστε την ερχόμενη εβδομάδα να επανεκτιμήσει την κατάσταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα