Πολιτικό «μασάζ» από Σαμαρά στους γαλάζιους βουλευτές

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να απαντήσει εκ νέου στα σενάρια περί εκλογών ή κυβερνήσεων συνασπισμού και να επαναλάβει ότι πρόθεσή του είναι να εξαντληθεί η 4ετία και ότι, προφανώς, κάθε άλλο σενάριο που αφορά στην κυβέρνηση συνιστά ανώμαλη κατάσταση.

Στόχος του Πρωθυπουργού είναι να κλείσει την παραπολιτική φιλολογία και να πετύχει την ενεργοποίηση των βουλευτών του σε δύο άξονες: αφενός στην υποστήριξη του κυβερνητικού έργου, κάτι που αρκετοί πράττουν με μισή καρδιά, αφετέρου δε στην ενίσχυση των κομματικών θέσεων ενόψει των αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, ο κ. Σαμαράς θα προβεί σε απολογισμό του κυβερνητικού έργου των τελευταίων 19 μηνών και θα αναδείξει όλα όσα σηματοδοτούν το τέλος της περιόδου των μνημονίων και την σταδιακή αλλαγή σελίδας. «Δείτε σε τι κατάσταση παραλάβαμε τη χώρα και σε τι σημείο βρισκόμαστε σήμερα» θα μπορούσε να είναι μία απλοϊκή εκδοχή των όσων αναμένεται να πει σήμερα το μεσημέρι ο κ. Σαμαράς.

Πέραν των δημοσιονομικών και του πρωτογενούς πλεονάσματος, ο Πρωθυπουργός εκτιμάται ότι θα επιμείνει και στις παρεμβάσεις που θα υπάρξουν για την άμβλυνση των συνεπειών από την κρίση, είτε αυτές αφορούν προγράμματα ανάσχεσης της ανεργίας, είτε την εισοδηματική ενίσχυση ευπαθών ομάδων μέσω του πρωτογενούς πλεονάσματος, είτε τέλος με τη σταδιακή εισαγωγή του κατώτατου εγγυημένου εισοδήματος.

Σάλπισμα για τις εκλογές

Παράλληλα αναμένεται να απευθύνει προσκλητήριο προς όλα τα στελέχη ενόψει των διπλών εκλογών του Μαΐου. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι τόνοι που θα υιοθετήσει ο κ. Σαμαράς τόσο για τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, αν δηλαδή θα της αναδείξει σε διακύβευση ή αν αντιθέτως θα τους αποδώσει το χαρακτήρα που πραγματικά έχουν, όσο και οι εκφράσεις που θα χρησιμοποιήσει έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα. Και τούτο διότι, όσα πει σήμερα ο Πρωθυπουργός θα αποτελέσουν τον «μπούσουλα» για τη στρατηγική του κόμματος τους επόμενους μήνες μέχρι και τις κάλπες.

Οι βουλευτές, που πολύ συχνά διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν πληροφόρηση για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες, περιμένουν να ακούσουν και όσα τυχόν πει ο κ. Σαμαράς για τα ανοικτά μέτωπα με την τρόικα. Ωστόσο, την ευκαιρία να του κάνουν ερωτήσεις δεν θα την έχουν, αφού για μία ακόμη φορά δυνατότητα παρεμβάσεων δεν προβλέπεται…

Keywords
Τυχαία Θέματα