«Χωρίς προτάσεις ο Αλέξης Τσίπρας»

Βολές κατά του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο επικεφαλής της επιτροπής που διερευνά τα πεπραγμένα της τρόικα Ότμαρ Κάρας, μιλώντας χθες στη βουλή. Όπως ανέφερε, ο κ. Κάρας, κατά τη συνάντηση τους στις 11 Δεκεμβρίου στο Στρασβούργο, ο κ. Τσίπρας,

δεν παρουσίασε καμία πρόταση - αν και του ζητήθηκε- καθώς για περισσότερη από μια ώρα -όπως είπε- τον «ρωτούσαμε ποια είναι η εμπειρία του ως ηγέτης της αντιπολίτευσης, ποιοι είναι οι στόχοι και ποιες οι προτάσεις» και εκείνος το μόνο που είπε είναι ότι στηρίζει το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και θέλει να του δώσει περισσότερες αρμοδιότητες.
Καμιά κριτική άλλης μορφής, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κάρας.

Ωστόσο ένα λάθος στη διερμηνεία που το όνομα του κ. Τσίπρα εμφανίστηκε ως Κύπρο, μπέρδεψε τους βουλευτές και της αξιωματικής αντιπολίτευσης που για αυτό το λόγο άφησαν ασχολίαστα τα όσα περί Κύπρου εμφανίστηκε να είπε ο κ. Κάρας.

Σύμφωνα με τον κ. Κάρας, η τρόικα ήταν απαραίτητη, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ήταν έτοιμη να επιλύσει μόνη της την κρίση χωρίς τα σωστά εργαλεία.

«Αν δεν γίνει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους επί δεκαετίες θα έχετε πολιτικές λιτότητας», τόνισε από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής Χόαγκ Γκοτς εκ των ερευνητών του ευρωκοινοβουλίου για τις δράσεις της Τριμερούς.

«Ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς» χαρακτηρίζουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τα όσα είπε στη Βουλή ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ότμαρ Κάρας . Οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης, Νάντια Βαλαβάνη, Θοδωρής Δρίτσας και ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής οι οποίοι μετείχαν στην συνεδρίαση των συναρμοδίων Επιτροπών της Βουλής με το κλιμάκιο του Ευρωκοινοβουλίου εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση μετά τις δηλώσεις του κ. Κάρας. Δεδομένου μάλιστα ότι το όνομα «Τσίπρας» που εκφώνησε ο κ. Κάρας μεταφράστηκε ως «Κύπρος» (συγκεκριμένα, μεταφράστηκε «κατά την συνάντησή μας στο Στρασβούργο με τον υπεύθυνο της Κύπρου», ενώ ο κ. Κάρας είπε με τον «υπεύθυνο κ. Τσίπρα») αναφέρουν ότι τους απαράδεκτους αυτούς ισχυρισμούς δεν μπορούσε να πιστέψει ούτε η μεταφράστρια η οποία υπέθεσε ότι δεν αφορούν τον κ. Τσίπρα, αλλά την Κύπρο.

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, συνέστησε τους αξιωματούχους να περπατήσουν στους δρόμους της Αθήνας όπου θα δουν ανέργους και εξαθλιωμένους και θα διαπιστώσουν τα έργα της εντός ή εκτός εισαγωγικών δικτατορίας που έχει επιβληθεί στη χώρα μας από την ΕΕ με τη συνδρομή του ΔΝΤ.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός επεσήμανε ότι αν δεν υπάρξει οικονομική αναθέρμανση στην επίσκεψη που θα κάνουν του χρόνου στη χώρα μας οι ευρωβουλευτές, δε θα δουν καλύτερα τα πράγματα, αλλά χειρότερα και αυτό όπως είπε, δε σας το λέει ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης, αλλά ένας βουλευτής που στηρίζει την κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα