Πολιτικό δίλημμα: Rolex ή Bulgari;

«Η εξουσία διαφθείρει. Αυτό είναι το τίμημα της εξουσίας. Φαίνεται όμως, πως τα οφέλη από την άσκηση της εξουσίας είναι τόσο πολλά, που κανένας δεν υπολογίζει το τίμημα» λέει ο αφορισμός κάποιου που δεν θυμάμαι αμερικανού σοφού, με πολύ πικρό χιούμορ.

Και αυτό μόνο μπορούμε να επιστρατεύσουμε και εμείς, ύστερα απ τις μέρες που ζήσαμε στην Βουλή των Ελλήνων, ενώ δίνονταν οι ζωές οι δικοί μας, των παιδιών μας και των εγγονών μας, ενέχυρο. Και τα οφέλη μάθαμε πως είναι πολλά, πράγμα που υποψιαζόμασταν, φυσικά.

Οι υπάλληλοι

της Βουλής, οι ειδικοί συνεργάτες της από σκηνογράφοι μέχρι γυμναστές γιατί τους χρειάζονται όλα, οι διοικητικοί, οι ομάδες καθαριότητας και φυσικά οι βοηλάτες, οι υπουργοί και επιτελικοί τους, είναι από τους υψηλότερα αμειβομένους Έλληνες.

Το θέμα μας ήταν αν παίρνουν στο χέρι 8200 ευρώ μηνιαίως ή 5400 όταν όποιος πολίτης παίρνει 800 ευρώ θεωρείται κοντοσυγγενής της Λάτση και οι άλλοι τον ζηλεύουν στην γειτονιά. Όποιος έχει μισθολόγιο, δηλαδή μισθό χωρίς μπλοκάκι και ΦΠΑ και εφορία κάθε μήνα είναι στην αφρόκρεμα των ευνοημένων και όποιος πιάνει τα 1500 ευρώ είναι πια ένας μύθος επιτυχίας!

Κι όμως, είναι τόσα τα οφέλη της εξουσίας που κάνεις δεν υπολογίζει το τίμημα. Πως τους περιγελούμε όλους μαζί δηλαδή και δεν τους υπολειπόμαστε καθόλου. Μοιάζει αυτή η πραγματικότητα να μην τους αφόρα, όσο μετρούν μηδενικά στα χιλιάρικα των αμοιβών τους και ψάχνουν μεταξύ τους την τιμιότητα τους σε ποσά άνω των 5000 ζώντας μακριά νυχτωμένοι απ το τι ακριβώς θεώρει ο λαός τιμιότητα. Και ζήσαμε και την στιγμή του πολίτικου στυλίστα κ. Κασσιδιάρη να κοστολογεί το Rolex ρολόι του κ. Γεωργιάδη στα 7000 ευρώ, σαν την καλύτερη στυλίστρια στα περιοδικά μόδας. Και θα κέρδιζε το θαυμασμό μας για τις γνώσεις του που τύφλα να χει ο Μιχαλόλιας, ο Κασπίρης και ο Χατζηδούκας μαζι αν δεν έκανε ρελάνς ο κ. Γεωργιάδης ανεβάζονται τον πήχη των γνώσεων περί trend στην αίθουσα της Βουλής, που κάποτε η σάλα χορού του παλατιού του Οθωνα.

Οι παλατιανοί βοηλάτες χειροκροτούν τον κ. Γεωργιάδη όταν λέει πως ναι μεν αυτός Ρολεξ αλλά η σύζυγος του κ. Μιχαλολιάκου και βουλευτης η ίδια, προτιμάει Μπουλγκαρι, άσε που τα μοντελάκι της είναι Βερι Γκαβαλο, που δεν διατίθενται σε δυο μόλις μπουτίκ εις την «λαϊκή Μύκονο και στη λαϊκή γειτονία Κολωνακίου» όπως είπε ο ικανός για fashion editor στα Harpers Bazaar, Vogue, Mari Claire, πολιτικός.

Λοιπόν το παιχνίδι μεταξύ των σωτήρων μας πολιτικών για το ποιος είναι ο πιο τίμιος παίζεται στο πιο φορεί το λιγότερο ακριβό απ τα πανάκριβα ρόλοι και ποιος φορεί σε φίρμες τα λιγότερο εξεταζόμενα. Και αυτά ως προσόντα δε θα τον κακά αν δεν αφορούσαν σε πολιτικούς αλλά σε «περιοδικατζήδες» απ αυτούς που εκλείπουν σιγά σιγά μιας και οι μεγάλοι εκδοτικοί οίκοι κλείνουν ο ένας μετά τον άλλο και τα προϊόντα τους που σώζονται φτωχαίνουν συνεχώς.

Και φυσικά δε μας νοιάζει τι ρολόγια φοράνε και πόσες χιλιάδες λεφτά παίρνουν το μηνά αν απλά κανών τη δουλεία τους και δεν ήταν γαζωμένοι αυτάρεσκα στις καρέκλ

Keywords
Τυχαία Θέματα