ΣΥΡΙΖΑ «αδειάζει» Παναγούλη

Σφοδρή πολιτική σύγκρουση προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθη Παναγούλη περί «Βεγγάζης», εξ ου και τον «άδειασε» η Κουμουνδούρου.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Μιλώντας χθες στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «απείλησε» εμμέσως πλην σαφώς «όσους έχουν υπογράψει τα Μνημόνια» ότι θα

έχουν την τύχη του αμερικανού πρεσβευτή στη Λιβύη, ο οποίος προ μερικών μηνών λιντσαρίστηκε από οργισμένο πλήθος. «Θα σας πω μια προσωπική μου άποψη και όχι του κ. Τσίπρα. Να παρακαλάτε εσείς που υπογράψατε τα μνημόνια να περάσετε από ειδικά δικαστήρια παρά να βρείτε το τέλος του πρέσβη των ΗΠΑ στη Λιβύη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγούλης, προκαλώντας σφοδρές πολιτικές αντιδράσεις.

Η σύγκρουση…

Η κυβέρνηση αντέδρασε δια του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος, επίσης μιλώντας στη Βουλή, επισήμανε ότι «δεν τον φοβίζουν οι απειλές του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ζήτησε από την Κουμουνδούρου τη διαγραφή του βουλευτή της. «Χθες ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε και απείλησε τους επενδυτές να μην επενδύσουν στην Ελλάδα. Σήμερα, φτάνει στην χειρότερη πολιτική του κατάντια επιτρέποντας στον βουλευτή του Στάθη Παναγούλη να προσθέτει λιντσαρίσματα και φόνους που οδηγούν σε εμφύλιους πολέμους. Καλούμε τον κ. Τσίπρα να διαγράψει άμεσα τον Στάθη Παναγούλη, διαφορετικά είναι βαριά υπόλογος απέναντι στην ελληνική κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κεδίκογλου.

… και το «άδειασμα»

Ο ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, με επίσημη ανακοίνωσή του, «άδειασε» τον Στάθη Παναγούλη, επικαλούμενος το γεγονός ότι ο ίδιος ο βουλευτής είχε διευκρινίσει στην ομιλία του ότι εκφράζει προσωπικές απόψεις. «Ο βουλευτής της Β΄ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Στάθης Παναγούλης κατά την παρέμβασή του στη Βουλή ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη των λεγομένων του διευκρινίζοντας και ο ίδιος από μεριάς του ότι εκφράζουν τον ίδιο και μόνον . Ούτε ως λεκτική υπερβολή δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά από τον ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ», αναφερόταν στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου. Μάλιστα, η αξιωματική αντιπολίτευση αντεπιτέθηκε στον Σίμο Κεδίκογλου, καλώντας τον να προτείνει στον Αντώνη Σαμαρά «τη διαγραφή του υπεύθυνου του προεκλογικού αγώνα βόρειας Ελλάδας κ. Ψωμιάδη όταν αποκαλούσε την φασιστική Χρυσή Αυγή ως αδελφό κόμμα».

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανήλθε και, μάλιστα, με σκληρή γλώσσα. «Για όσους δεν  κατάλαβαν, τα όσα είπε ο κ. Παναγούλης δεν είναι απλά λεκτικές υπερβολές. Είναι κάτι πολύ σοβαρότερο: Ο φόβος να διαγράψει τον κ. Παναγούλη κάνει τον κ. Τσίπρα να προσθέσει και μια 13η συνιστώσα στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτή που προωθεί εμφύλιο πόλεμο», είπε χαρακτηριστικά ο πορτ παρόλ της κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα