Φ. Κουβέλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εκλογές χωρίς να το πιστεύει

Έτσι σε συνέντευξή του στην «Real news», o Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς τονίζει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει εκλογές χωρίς να το πιστεύει, να το θέλει και εν τέλει να το αντέχει» και προσθέτει: «Το λέει απλώς για να εντείνει την πόλωση, χωρίς βέβαια να συνυπολογίζει τις συνέπειες σε βάρος της κοινωνίας, αλλά και αυτού του ίδιου».

Σχολιάζοντας τα της τρικομματικής κυβέρνησης, ο Φώτης Κουβέλης

αποφεύγει να δηλώσει εάν θα συμμετάσχει με πολιτικά στελέχη στην τρικομματική κυβέρνηση. Επιμένει στις βασικές διαφοροποιήσεις του κόμματός του τόσο με την Νέα Δημοκρατία, όσο και με το ΠΑΣΟΚ, αλλά ο Φώτης Κουβέλης υπογραμμίζει: «Στηρίζοντας την κυβέρνηση δεν εκχωρούμε το δικαίωμά μας να διαφωνούμε εκεί που χρειάζεται. Η βάσιμη διαφωνία, άλλωστε, είναι χρήσιμη και για την ίδια την κυβέρνηση».

Ερωτηθείς για τα δυο «όχι» και  τα 15 «παρών», στην ψηφοφορία της Τετάρτης για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής, ο Φώτης Κουβέλης είπε: «Επιλέξαμε να μην δημιουργήσουμε πολιτική αστάθεια», γιατί όπως ξεκαθαρίζει: «Υπηρετούμε την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και στο ευρώ και όχι την επιστροφή στην δραχμή» και προσθέτει: «Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε (σ.σ. τα εργασιακά δικαιώματα), διεκδικώντας σταθερά την περαιτέρω διαπραγμάτευση και με την επίκληση του ευρωπαϊκού κεκτημένου, το οποίο σε αρκετά σημεία παραβιάζεται».

Keywords
Τυχαία Θέματα