Πόλεμος νεύρων με το χρόνο άφιξης της τρόικας

Δηλώσεις επί δηλώσεων, για το αν η τρόικα είναι έτοιμη ή όχι να επανέλθει στην Αθήνα, για το αν η κυβέρνηση έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και έχει δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στα κλιμάκια των δανειστών ή όχι, δημιουργούν σύγχυση και αποτελούν μέσω πίεσης προς την ελληνική πλευρά, εν όψει των διαπραγματεύσεων και των αναμενόμενων πιέσεων για νέα μέτρα.

Στο πλαίσιο αυτό

κινούνται οι δηλώσεις δύο ευρωπαίων αξιωματούχων στο «tovima.gr». Η εκπρόσωπος της Κομισιόν Σαντάλ Χιούζ δήλωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αυτή τη στιγμή τα ραντεβού της Τρόικας την Τρίτη με εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης στην Αθήνα. «Ελπίζουμε ότι η αποστολή θα επιστρέψει στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες όταν θα υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες» τόνισε η εκπρόσωπος.

Το βράδυ της Παρασκευής ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν, Σάιμον Ο Κόνορ δήλωσε: «Η αναχώρηση της αποστολής μας για την Αθήνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας εξαρτάται από τη λήψη εκ μέρους μας συγκεκριμένων σημαντικών πληροφοριών από τις ελληνικές αρχές. Σε αυτή τη φάση οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν φτάσει σε εμάς».

Εξάλλου εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ερωτηθείς σχετικά από το ΑΠΕΜΠΕ, δήλωσε ότι η θέση των Βρυξελλών σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση της τρόικας με την Ελλάδα για το δημοσιονομικό κενό παραμένει η ίδια και πως οι εκπρόσωποι των δανειστών θα επιστρέψουν στην Αθήνα «ευθύς μόλις λάβουν τις πληροφορίες που έχουν ανάγκη», προκειμένου να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

Πηγές του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον ανέφεραν ότι η αποστολή του ΔΝΤ και ο επικεφαλής της Πολ Τόμσεν έρχονται κανονικά τη Δευτέρα στην Αθήνα και αρχίζουν να εργάζονται από την Τρίτη, καθώς δεν υπάρχει αλλαγή στην προγραμματισμένη επίσκεψη.

Κατά την τελευταία συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Ταμείου, Ουίλιαμ Μάρεϊ, είχε αναφέρει πως η αποστολή του Ταμείου επιστρέφει στην Αθήνα στις αρχές Νοεμβρίου.

Όπως είχε τονίσει ο κ. Μάρεϊ, στο επίκεντρο των συζητήσεων με τις ελληνικές αρχές θα βρεθούν τα ζητήματα του χρηματοδοτικού κενού και τα θέματα του προϋπολογισμού για το 2014.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν η πέμπτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα θα γίνει σε δόσεις και αν θα απαιτηθεί επιπρόσθετος χρόνος, είχε πει ότι «δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις».

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωναν την Παρασκευή το βράδυ ότι η Τρόικα έχει ραντεβού στις 12 μ. με Στουρνάρα και στις 4 μ.μ. με Βρούτση.

Keywords
Τυχαία Θέματα