Ομόθυμη καταδίκη της δολοφονίας στο Νέο Ηράκλειο

Την ίδια ώρα σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την ένοπλη αιματηρή επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στο Νέο Ηράκλειο που είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο νεαροί και να τραυματιστεί σοβαρά ένας ακόμα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου δήλωσε: «Οι δολοφόνοι όποιοι κι αν είναι θα αντιμετωπιστούν αμείλικτα από τη δημοκρατία τη δικαιοσύνη και ενωμένη την

ελληνική κοινωνία. Ας το γνωρίζουν οι πάντες».

Τραγικά και συγκλονιστικά χαρακτήρισε τα περιστατικά, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. Ερωτηθείς για την εκτίμησή του ως προς τους δράστες, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να είμαστε όλοι επιφυλακτικοί καθώς δεν γνωρίζουμε τι έχει συμβεί και θα πρέπει να περιμένουμε πριν βγάλουμε συμπεράσματα.

Το έγκλημα δημιουργεί κλίμα αποσταθεροποίησης και στοχεύει στη δημοκρατία, εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής συνιστά το ύψιστο έγκλημα. Η σημερινή δολοφονία δημιουργεί κλίμα αποσταθεροποίησης και στοχεύει στη δημοκρατία.
Πρέπει να τύχει της απόλυτης καταδίκης, καθώς και της ηθικής, ιδεολογικής και πολιτικής απομόνωσής της», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση.

ΝΣε ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ αναφέρει: «Το σημερινό αποτρόπαιο γεγονός της δολοφονίας νέων ανθρώπων επιβάλλει την ομόθυμη και απόλυτη καταδίκη της βίας από το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας. Στη βία αντιτάσσεται η δημοκρατία και η νομιμότητα. Αυτές προστατεύουν τη χώρα. Μαζί με την ψυχραιμία και την ενότητα του ελληνικού λαού. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των δυο νεκρών. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης» .

Το ΚΚΕ εξέφρασε την καταδίκη του για τη δολοφονική επίθεση σημειώνοντας ότι αυτή «δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για τακίνητρα και τους σκοπούς που υπηρετεί».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, δήλωσε «Κάποιοι ετοιμάζονται να οδηγήσουν τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο. Εμείς καλούμε τους Έλληνες σε ενότητα, ομοψυχία και εθνική αντίσταση απέναντι σε αυτούς που επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία μέσω της διχόνοιας» .

Σε δήλωση που εξέδωσε η Χρυσή Αυγή για το συμβάν αναφέρει: «Είναι θαύμα που δεν θρηνήσαμε και άλλα θύματα. Το χτύπημα ήταν τυφλό και οι εγκληματίες είχαν στόχο να εκτελέσουν όποιον βρισκόταν την ώρα εκείνη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής», σημειώνοντας ότι το κόμμα είχε ζητήσει αστυνομική φύλαξη των γραφείων, καθώς είχαν δεχθεί απειλές.

«Ο κύκλος της βίας που άνοιξε με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και συνεχίστηκε σήμερα με τη δολοφονία δύο νέων και τον τραυματισμό ενός τρίτου, πρέπει να μην έχει συνέχεια. Πρέπει να σταματήσει εδώ» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Νέας ΜΕΡΑΣ Χρήστος Ζώης.

Keywords
Τυχαία Θέματα