ΠΗΓΑΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΝ…ΤΣΑΚΩΜΕΝΟΙ

Πήγαν να πουν τα προβλήματά τους οι δήμαρχοι στη Βουλή και κατάφεραν να φύγουν τσακωμένοι μεταξύ τους. Η κοινή συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης και Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων «ολοκληρώθηκε» με άδοξο τρόπο καθώς δημιουργήθηκε παραταξιακό επεισόδιο που προκάλεσε την αποχώρηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ. Η σπίθα που άναψε τη φωτιά προκλήθηκε από τον επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στο

διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ, τέως δήμαρχο Καισαριανή Σπύρο Τζόκα. Αφού διαπίστωσε ότι ο λόγος δόθηκε στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνη, στο Γενικό Γραμματεά Α. Κοιμήση και τον επικεφαλής της γαλάζιας παράταξης των δημάρχων Κ. Τζανακούλη, διαμαρτυρήθηκε έντονα ότι η παράταξή του φιμώθηκε και αποχώρησε. Μετά από λίγη ώρα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Παναγιώτης Λαφαζάνης ενημέρωση ότι αποχωρούν διαμαρτυρόμενοι όλοι οι βουλευτές του κόμματος του.

Το ενδιαφέρον είναι ότι η μάχη –τσακωμός συνεχίστηκε στη συνέχεια και στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ όπου σημειώθηκε φραστικό επεισόδιο με πρωταγωνιστή το Σ. Τζόκα, ο οποίος εξοργίστηκε όταν εμμέσως πλην σαφώς διατυπώθηκε η εκτίμηση ότι η συμπεριφορά του ήταν υποκινούμενη από την αξιωματική αντιπολίτευση. Αφού χαρακτήρισε ψεύτες και συκοφάντες τους επικριτές υπογράμμισε ότι πήγε στη Βουλή θεωρώντας ότι θα μιλούσε μόνο ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Οι κακές γλώσσες λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ θεωρεί πως μετά τις βουλευτικές εκλογές οι συσχετισμοί είναι διαφορετικοί στην πολιτική σκηνή σε σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση στην οποία συνεχίζουν να έχουν τον έλεγχο οι γαλάζιοι και πράσινοι δήμαρχοι…. Για το λόγο αυτό η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να έχει ενισχυμένο ρόλο και λόγο. Αυτό δεν συμβαίνει και δεν μπορεί να συμβεί με συνέπεια να δημιουργούνται τέτοιου είδους παρατράγουδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα