ΜΑΡΙΟ ΜΟΝΤΙ:Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ

Την βεβαιότητά του ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να βγει από το ευρώ εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι τονίζοντας ότι η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη είναι προς το συμφέρον όλων των χωρών που ανήκουν σε αυτή.

«Είναι συμφέρον όλων των χωρών της ζώνης του ευρώ να παραμείνει η Ελλάδα εντός του ενιαίου νομίσματος», τόνισε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι, σε συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα Washington

Post και πρόσθεσε: «Δεν προβλέπεται καμία διαδικασία για να βγει η Ελλάδα από το Ευρώ».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός επισήμανε ωστόσο ότι «η Αθήνα, φυσικά, πρέπει να συνεχίσει τη βαθιά διαδικασία φορολογικής πειθαρχίας και διαρθρωτικών αλλαγών που έχει ξεκινήσει».

Αντιλαμβανόμενος τη δύσκολη πορεία της Ελλάδας ο Μόντι είπε πως «συνήθως χρειάζεται μια γενιά για να ολοκληρωθεί η πολιτική και κοινωνική αλλαγή, που, από την Ελλάδα, ζητάμε να κάνει πράξη μέσα σε τρία με τέσσερα χρόνια. Υπό αυτή την έννοια δεν είναι ρεαλιστικό να σκεφθούμε ότι η Ελλάδα θα σεβαστεί πλήρως όλες τις δεσμεύσεις, αλλά είναι ρεαλιστικό να πιστεύουμε ότι μπορεί να φτάσει σε ένα επίπεδο αρκετά υψηλό, επώδυνο, αλλά αναγκαίο».

Σε ερώτηση της αμερικανικής εφημερίδας σχετικά με το ποια χώρα θα ακολουθούσε, μετά μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας, ο Ιταλός πρωθυπουργός, απάντησε ότι «αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους είναι προς το συμφέρον όλων, να παραμένει, η Ελλάδα, εντός του Ευρώ».

Διαβάστε επίσης:

ΜΑΡΙΟ ΜΟΝΤΙ: ΦΟΒΑΜΑΙ…

Keywords
Τυχαία Θέματα