Πιέσεις Τσίπρα προς «κορυφαίους» για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

09:01 8/1/2014 - Πηγή: Matrix24

Του Γιώργου Μελιγγώνη

«Η υπουργοποίηση δεν είναι αυτόματη, ούτε αυτονόητη διαδικασία», είναι το αυστηρό μήνυμα που αναμένεται να μεταδώσει ο Αλέξης Τσίπρας στα κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να κάμψει τις διαφαινόμενες αντιρρήσεις τους να ριχτούν στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών. Επί της ουσίας, με τον τρόπο αυτό, η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαμηνύει σε όσους «κορυφαίους»

κάνουν διαρροές ότι δεν θέλουν να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι ή περιφερειάρχες πως αν αρνηθούν, τότε δεν είναι αυτονόητο ότι θα γίνουν υπουργοί, στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει πρώτο κόμμα και σχηματίσει κυβέρνηση.

Τέλη Ιανουαρίου οι αποφάσεις

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό και παρά τις δυστοκίες που παρατηρούνται, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να καταλήξει ως τα τέλη του μήνα στις υποψηφιότητες που θα δώσουν τη μάχη στους κεντρικούς δήμους και στις περιφέρειες. Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν, ο Αλέξης Τσίπρας προσανατολίζεται να ρίξει στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών κεντρικά πολιτικά στελέχη, με στόχο να διεκδικήσει τουλάχιστον 4-5 περιφέρειες, αλλά και τουλάχιστον την «πρόκριση» στον δεύτερο γύρο των υποψηφίων στους δήμους Αθηναίων, Πειραιά και Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, ως τα τέλη Ιανουαρίου, αναμένεται να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος και να καταλήξει στους επικεφαλής των συνδυασμών στις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους. Πάντως, για την ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει συζητήσει επισήμως με κορυφαία στελέχη για το ενδεχόμενο να κατέλθουν στον στίβο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ωστόσο, συνεργάτες του προϊδεάζουν πως… όποιος αρνηθεί να αναλάβει τις ευθύνες του, θα το «πληρώσει» όταν έρθει η ώρα στελέχωσης μιας ενδεχόμενης κυβέρνησης της Αριστεράς…

Keywords
Τυχαία Θέματα