ΣΕ ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Ραντεβού για την προσεχή Δευτέρα έδωσαν Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης προκειμένου να οριστικοποιήσουν το μίγμα μέτρων που θα περιλαμβάνεται στο νέο μεσοπρόθεσμο.


Παρά τις δηλώσεις τόσο του κ. Φ. Κουβέλη όσο και του κυβ. εκπροσώπου περί αποφυγής οριζόντιων μέτρων, οι πρώτες πληροφορίες από τη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα επιμένουν ότι αυτά δεν θα αποφευχθούν.

Γ. Στουρνάρας,

Χρ. Σταϊκούρας και Γ. Βρούτσης παρουσίασαν στους τρείς πολιτικούς αρχηγούς εναλλακτικά σενάρια εξοικονόμησης, με το βάρος να πέφτει προφανώς στον τομέα της ασφάλισης και της κοινωνικής πρόνοιας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλαφόν στις συντάξεις δεν θα αποφευχθεί αλλά φαίνεται να τοποθετείται σε ένα επίπεδο άνω των 2200 – 2300 ευρώ. Σε αυτό το όριο θα πρέπει να προσαρμοσθούν και οι αποδοχές τυχόν διπλοσυνταξιούχων.

Παράλληλα, υιοθετούνται εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια προκειμένου να χορηγείται το προνοιακό (όχι το ανταποδοτικό – ανάλογο με τις εισφορές) τμήμα των κατώτατων συντάξεων. Ως αποτέλεσμα, συνταξιούχοι στα κατώτατα όρια με εισόδημα από π.χ. ενοίκια ή με μεγάλη περιουσία θα δουν τις συντάξεις τους να μειώνονται ακόμη κι αν αυτές δεν υπερβαίνουν σήμερα τα 600 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα