ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΡΙΑΛΕΝΑΣ ΚΟΠΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΜΑ ΣΥΡΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

«Η συνεχιζόμενη κρίση στη Συρία φέρνει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στο κατώφλι της Ευρώπης», τόνισε η επικεφαλής της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μαριλένα Κοππά στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια του Ε.Κ στο Στρασβούργο.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης της Μ. Κοππά :

«Σήμερα, πέρα από τις διαπιστώσεις χρειαζόμαστε αποφάσεις για τη Συρία. Η χώρα πνίγεται στο αίμα και η Δύση παρακολουθεί ανίσχυρη. Η αδυναμία της Ε.Ε. και του Συμβουλίου Ασφαλείας να περάσουμε ένα αυστηρό μήνυμα επιτρέπει

στον Άσαντ να πιστεύει ότι μπορεί ακόμα να κερδίσει. Και αυτό αποτελεί τη δική μας αποτυχία.

Οι γειτονικές χώρες και ιδίως ο Λίβανος, η Ιορδανία, η Τουρκία δέχονται μεγάλες πιέσεις από τα τεράστια κύματα προσφύγων. Με βάση τα στοιχεία του ΟΗΕ μόνο τον μήνα Αύγουστο εκατό χιλιάδες Σύριοι εγκατέλειψαν τη χώρα τους αναζητώντας καταφύγιο, οι περισσότεροι, στη γειτονική Τουρκία. Η Τουρκία αντικειμενικά δεν μπορεί να διαχειριστεί τέτοια μεγέθη.

Είναι σαφές ότι η αναζήτηση ασφάλειας και επιβίωσης θα φέρει αυτούς τους ανθρώπους στις ευρωπαϊκές χώρες υποδοχής όπως είναι η Ελλάδα, η Ιταλία και οι συνέπειες είναι τεράστιες.

Αυτή την ύστατη στιγμή πρέπει να ενώσουμε τις φωνές και τις δυνάμεις μας και να βρούμε τρόπους για τον άμεσο τερματισμό της βίας και την επίτευξη πολιτικής λύσης στη Συρία».

Keywords
Τυχαία Θέματα