Πάνω από 700 εκατ. ευρώ ζητά η εφορία. Σήμερα!

Συγκεκριμένα, σήμερα, τελευταία εργάσιμη ημέρα του Σεπτεμβρίου, πληρώνονται ο φόρος εισοδήματος, το τέλος επιτηδεύματος, η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, καθώς και ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας των ετών 2011 και 2012, καθώς εκπνέει η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης.

Στο ποσό αυτό δεν υπολογίζεται η πρώτη δόση του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων, την

οποία θα πρέπει επίσης να καταβάλλουν μέχρι σήμερα χιλιάδες ιδιοκτήτες ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων που έλαβαν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ στις αρχές Αυγούστου.

Μάλιστα, την πρώτη από τις τρεις δόσεις για το φόρο εισοδήματος πρέπει να καταβάλλουν ακόμη και αυτοί που δεν έχουν λάβει το σχετικό ειδοποιητήριο από την εφορία, ώστε να μην κηρυχθούν εκπρόθεσμοι και βρεθούν αντιμέτωποι με τις προβλεπόμενες ποινές (επιβάρυνση 1% το μήνα κ.λπ.).

Ήδη το υπουργείο Οικονομικών έχει ενημερώσει ηλεκτρονικά τους φορολογούμενους που δεν έλαβαν ταχυδρομικά τα εκκαθαριστικά σημειώματα για να πληρώσουν μέχρι 30-8-2013 τους φόρους, να τυπώσουν οι ίδιοι το εκκαθαριστικό τους σημείωμα και να σπεύσουν με αυτό στις τράπεζες και τα ΕΛΤΑ για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους.

Η εκτύπωση των εκκαθαριστικών γίνεται από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr) και μέσα από τους λογαριασμούς των φορολογουμένων στο σύστημα TAXISnet, όπου τα σημειώματα αυτά έχουν αναρτηθεί σε ηλεκτρονική μορφή.

Με βάση τους κωδικούς «Ταυτότητας Οφειλής» που αναγράφουν τα ηλεκτρονικά αυτά εκκαθαριστικά, μπορεί να γίνει η εξόφληση των οφειλών εμπρόθεσμα και χωρίς προβλήματα αρκεί ο φορολογούμενος να διαθέτει την απαιτούμενη ρευστότητα.

Αιτήματα για παράταση

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (Π.ΟΜ.ΙΔ.Α.) απέστειλε χθες επιστολές διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλο, τον υπουργό Οικονομικών Ι. Στουρνάρα και τον Γενικό Γραμματέα Εσόδων Χ. Θεοχάρη.

Στις επιστολές της, η Π.ΟΜ.ΙΔ.Α. επισημαίνει ότι χιλιάδες ιδιοκτήτες «βρίσκονται σε πλήρη πραγματική αδυναμία να καταβάλουν μέχρι σήμερα τα ποσά που τους βεβαιώθηκαν ως οφειλές για Φόρο Ακίνητης Περιουσίας 2011 και 2012» και καλεί τους παραλήπτες των επιστολών:

- Να προβούν σε άμεση δίμηνη παράταση της προθεσμίας εξόφλησης του ΦΑΠ 2011 και του 2012, καθώς και «σε άμεση θέσπιση ουσιαστικής έκπτωσης σε όσους φορολογούμενους μπορούν ακόμη να προβούν σε συνολική εξόφληση του φόρου».

-Να επεκτείνουν κάθε ρύθμιση αναστολής πλειστηριασμών κατά ακινήτων από πιστωτικά ιδρύματα, και στους πλειστηριασμούς λόγω οφειλών προς το Δημόσιο,

-Να θεσπίσουν τη δυνατότητα εξόφλησης του ΦΑΠ, με μονομερή εκχώρηση ακινήτων προς το Δημόσιο

-Να καταργήσουν τη νομοθεσία για τις ποινικές συνέπειες σε βάρος όσων οφείλουν φόρους από κατοχή ακινήτων (ΦΑΠ, ΕΕΤΗΔΕ κ.λπ.), «γιατί η χώρα μας δεν διαθέτει αρκετές φυλακές για να την εφαρμόσει»!

Keywords
Τυχαία Θέματα