Ο Μητσοτάκης στηρίζει …Καραμανλή

Σε μείζον ενδοκυβερνητικό ζήτημα απείλησε να μετατραπεί η αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου σε 850.000 προσλήψεις την περίοδο 2004-2009, δηλαδή την περίοδο Καραμανλή, εκ των οποίων – όπως είπε – σχεδόν το 10% με πλαστά πιστοποιητικά και πτυχία που δεν έχουν ελεγχθεί από το ΑΣΕΠ.

Η αναφορά Γρηγοράκου που αναζωπύρωσε τη δημόσια συζήτηση για το μέγεθος του δημοσίου τομέα στη χώρα και, παράλληλα, έδωσε επιχειρήματα σε όσους αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση, είχε και μία παράπλευρη αλλά πολύ σημαντική παρενέργεια:

Προκάλεσε τους «καραμανλικούς», οι οποίοι αποκρούουν με ένταση κάθε συζήτηση για τις ευθύνες του Κώστα Καραμανλή ως προς τη διόγκωση του Δημοσίου και το δημοσιονομικό εκτροχιασμό.

Η κυβέρνηση, εμφανώς, δεν θα μπορούσε να αντέξει μία αναζωπύρωση της συζήτησης για τις ευθύνες της περιόδου Καραμανλή, την οποία θα μπορούσε να διαδεχθεί μία άλλη σχετικά με τις ευθύνες της κυβέρνηση Παπανδρέου, και κυρίως ήταν το Μαξίμου που δεν ήθελε επουδενί να εμφανιστεί ότι αφήνει, εκ νέου, ακάλυπτη τη διακυβέρνηση Καραμανλή.

Έτσι, χθες, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προχώρησε σε διάψευση των στοιχείων του Λεωνίδα Γρηγοράκου «Οποιαδήποτε πρόβλεψη για τον τελικό αριθμό των πλαστών δικαιολογητικών που θα διαπιστωθεί είναι παρακινδυνευμένη» τονίζεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου. Ενώ ως προς το μέγεθος του Δημοσίου, σημειώνεται ότι «ο αριθμός των τακτικού προσωπικού του Δημοσίου, στις 31 Δεκεμβρίου 2009, ήταν 692.907 υπάλληλοι, ενώ σε 183.000 υπολογίζονταν το μη τακτικό προσωπικό. Σήμερα, σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιοποιημένα στοιχεία (Ιούλιος 2013), το τακτικό προσωπικό ανέρχεται σε 612.414 υπάλληλοι, ενώ το μη τακτικό προσωπικό ανέρχεται σε 67.568. Κατά συνέπεια οι αναφορές για 850.000 υπαλλήλους, που υποτίθεται ότι προσελήφθησαν μεταξύ 2004 – 2009, δεν απηχούν την πραγματικότητα».

Τώρα, αν η απάντηση Μητσοτάκη κάλμαρε τους Καραμανλικούς ή αντίθετα θα εξοργίσει άλλους θα αποδειχθεί λίαν συντόμως…

Keywords
Τυχαία Θέματα