ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Κατά 40% ακριβότερα σε σχέση με τον περασμένο χειμώνα θα πληρώσουν φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης οι καταναλωτές. Η διάθεση ξεκινά τη Δευτέρα και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οι τιμές θα διαμορφωθούν μεταξύ 1,35 και 1,40 ευρώ  ανά λίτρο.

Την προσεχή Δευτέρα ξεκινά η περίοδος διάθεσης του  πετρελαίου θέρμανσης στην αγορά,

αποτελώντας βόμβα στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Η εξίσωση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης που επιβάλλονται στα ντίζελ κίνησης και θέρμανσης οδηγεί σε εκτίναξη της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, με αύξηση της τάξης του 40%, ενώ το πετρέλαιο κίνησης προβλέπεται να μειωθεί περίπου κατά 10 λεπτά το λίτρο.

Ωστόσο, οι Ομοσπονδίες Βενζινοπωλών και Πρατηριούχων απειλούν να μην διακινήσουν πετρέλαιο θέρμανσης από την προσεχή εβδομάδα αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και φορολογικά – τελωνειακά ζητήματα. Περιλαμβάνουν, επίσης, την εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου εισροών – εκροών όγκου καυσίμων σε όλη την αλυσίδα διακίνησης καυσίμων με στόχο να περιοριστεί το λαθρεμπόριο. Οι εκπρόσωποι του κλάδου συναντήθηκαν εχθές με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη και συμφωνήθηκε να υπάρξει νέα συνάντηση αύριο Παρασκευή.

Keywords
Τυχαία Θέματα