ΛΙΣΤΑ… ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΒΡΕΦΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΖΗΤΕΙ Η Χ.Α.

Ερώτηση – πρόκληση από το βουλευτή της Χρυσής Αυγής που ζητά να πληροφορηθεί τον αριθμό των αλλοδαπών παιδιών που φιλοξενούνται σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ανά την επικράτεια.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι ακραίες δημοκρατικά αλλά – δυστυχώς – αποτελεσματικές σε επίπεδο εκλογικής επιρροής πρωτοβουλίες της Χρυσής Αυγής, που μοιάζει αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει κάθε δυνατότητα που της παρέχει

το δημοκρατικό πολίτευμα, το οποίο κατά τα λοιπά περιφρονεί.

Σε μία περίοδο που για πολλές οικογένειες το ζήτημα της φύλαξης των παιδιών τους είναι μείζον πρόβλημα, ο βουλευτής της οργάνωσης Ηλίας Παναγιώταρος κατέθεσε ερώτηση προς τα υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας μέσω της οποίας ζητά να πληροφορηθεί τον αριθμό των «αλλοδαπών βρεφών και νηπίων ανά χώρα προέλευσης που εξυπηρετούνται στους παιδικούς σταθμούς» στην Ελλάδα. Η στόχευση του αιτήματος είναι εμφανής. Ο λαϊκισμός, επίσης.

Ωστόσο, η πρωτοβουλία Παναγιώταρου καθίσταται  επικίνδυνη καθώς επίσημη θέση της οργάνωσης της Χρ. Αυγής είναι η… έξωση των παιδιών των μεταναστών από τους παιδικούς σταθμούς προκειμένου να καταλάβουν τις θέσεις τα ελληνόπουλα, ενώ στις ομιλίες τους οι βουλευτές του κόμματος περιγράφουν… πογκρόμ έναντι των «λαθρομεταναστών».

Αίσθηση, ωστόσο, προκαλεί πως το Υπ. Εσωτερικών αντέδρασε άμεσα στο αίτημα Παναγιώταρου, και οι υπηρεσίες του φαίνεται ότι ζήτησαν από τις τοπικές αρχές να γνωστοποιήσουν σε ταχύ χρόνο τα ζητούμενα αριθμητικά δεδομένα. Αν δεν πρόκειται για μία «αυτόματη» διαδικασία που ακολουθείται σε περιπτώσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου αλλά περί «συνειδητής επιλογής» τότε κάποιοι δεν θα πρέπει να απορούν από τη ενίσχυση των ακραίων…

Keywords
Τυχαία Θέματα