ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΟΙ ΜΙΣΟΙ «ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ» ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!

14:55 7/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Νέο τοπίο διαμορφώνεται στη Βουλή για το ΠΑΣΟΚ, αφού η απώλεια περίπου 110 βουλευτών σε σχέση με την προηγούμενη Βουλή άφησε εκτός κοινοβουλευτικών εδράνων περίπου τη μισή ηγετική ομάδα του Κινήματος.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και στην Α’ Θεσσαλονίκης,

το ΠΑΣΟΚ εκλέγει μόνο μία έδρα και μένει να φανεί αν θα την κρατήσει ο Ευάγγελος  Βενιζέλος, αφήνοντας εκτός την Εύα Καϊλή ή την Χρύσα Αράπογλου. Η μεγαλύτερη «σφαγή» των κορυφαίων και προβεβλημένων στελεχών έγινε στη Β’ Αθήνας, αφού το Κίνημα εκλέγει μόλις τέσσερις βουλευτές, έναντι των 20 που είχε στην απελθούσα Βουλή. Τη μάχη του σταυρού κερδίζουν ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Μίμης Ανδρουλάκης και ο Απόστολος Κακλαμάνης και όπως όλα δείχνουν, μένουν εκτός Βουλής αρκετοί «κορυφαίοι» όπως ο Πέτρος Ευθυμίου, η Μιλένα Αποστολάκη, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, ο Δημήτρης Ρέππας αλλά και οι Γιάννης Βούρος, Άννα Νταλάρα, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Χρήστος Πρωτόπαπας και Τηλέμαχος Χυτήρης. Στο «νήμα» παίζει την τέταρτη έδρα ο Γιάννης Ραγκούσης με τον Απόστολο Κακλαμάνη.

Στην Α’ Αθηνών επίσης έγινε η «σφαγή των αμνών», αφού στο 9,72% του ΠΑΣΟΚ αντιστοιχεί μόλις μία έδρα, την οποία κερδίζει ο Κώστας Σκανδαλίδης. Αυτό σημαίνει ότι μένει εκτός η υπουργός Ανάπτυξης, Άννα Διαμαντοπούλου, ο Χρήστος Παπουτσής, ο Νάσος Αλευράς, ο Παντελής Οικονόμου, αλλά και ο Παύλος Γερουλάνος. Στην περιφέρεια Αττικής επανεκλέγεται, όπως όλα δείχνουν, η Εύη Χριστοφιλοπούλου, ενώ εκτός Βουλής μένει ο πρώην «τσάρος» της κυβέρνησης Παπανδρέου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Παράλληλα, στη Β’  Πειραιά εκλέγεται μόνο ο Δημήτρης Λιντζέρης και μένουν εκτός οι Δημήτρης Καρύδης, Γιάννης Διαμαντίδης και Γρηγόρης Νιώτης. Επίσης, το ΠΑΣΟΚ απέτυχε να βγάλει έδρα στη Μαγνησία και έτσι, ο στενός πολιτικός φίλος του Ευάγγελου Βενιζέλου, Κώστας Καρτάλης, μένει επίσης εκτός Βουλής.

Το ΠΑΣΟΚ δεν καταλαμβάνει έδρα στο νομό Κορινθίας και μένει εκτός Βουλής ο Πάνος Μπεγλίτης, ενώ στη Μεσσηνία η Νάντια Γιαννακοπούλου καταλαμβάνει τη μόλις μία έδρα που αντιστοιχεί στο Κίνημα, αφήνοντας εκτός το Δημήτρη Κουσελά.

Keywords
Τυχαία Θέματα