ΟΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Εμφυλιοπολεμικό κλίμα διαμορφώνεται στο χώρο της Αριστεράς. Την προσφυγή στις κάλπες χρεώνει στον ΣΥΡΙΖΑ η ΔΗΜΑΡ, ενώ το ΚΚΕ ζητεί νέες εκλογές, ώστε «να διορθώσει ο λαός την ψήφο του».

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο Φώτης Κουβέλης

κατέθεσε το πρωί πρόταση για συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με στόχο την απαγκίστρωση από το Μνημόνιο και την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Έτσι, η ΔΗΜΑΡ μπήκε στις διεργασίες σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας. Ο κ. Κουβέλης, μιλώντας για «οικουμενική κυβέρνηση», άφησε να εννοηθεί ότι θέτει όρο τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμμετοχή του κόμματός του, πράγμα που ξεκαθάρισαν σε όλους τους τόνους τα στελέχη του σε τηλεοπτικά πάνελ. Ωστόσο, πριν καταθέσει αυτήν την πρόταση ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, το κόμμα, με ανακοίνωσή του, κατηγορούσε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι «με το σύνολο των χειρισμών της κινδυνεύει να οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές με πιθανό αποτέλεσμα την αναθέρμανση του δικομματισμού».  Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση, η Δημοκρατική Αριστερά κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ πως «πολιτεύεται με ορίζοντα τη νέα προεκλογική περίοδο» και τού καταλόγιζε «εμμονή στην καταγγελία του Μνημονίου, που συνιστά πτωχευτικό γεγονός και αποτελεί ρήξη με την Ευρωζώνη».

«Εκφράζουμε την απορία μας για τη μεταστροφή του Φώτη Κουβέλη, μόλις προχθές είπε ναι σε πρόταση για κυβέρνηση της Αριστεράς και τώρα μας λέει ότι οι θέσεις μας οδηγούν τη χώρα στη δραχμή», σχολίαζαν κύκλοι του Αλέξη Τσίπρα τη δήλωση της ΔΗΜΑΡ, μιλώντας στο matrix24.gr.

Ωστόσο, το αρνητικό κλίμα είχε ήδη διαμορφωθεί από νωρίς. Επιχειρώντας να στιγματίσει προκαταβολικά τυχόν συμμετοχή του Φώτη Κουβέλη σε κυβερνητικό σχήμα με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει αφού κατέθεσε την διερευνητική εντολή ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ «έψαχναν έναν αριστερό Καρατζαφέρη». Στην ίδια γραμμή είχε κινηθεί και το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ευχόμενος «να μη βρεθούν 2-3 Εφιάλτες για να βοηθήσουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ». Πλέον είναι σαφές, λοιπόν, ότι Κουμουνδούρου και Αγίου Κωνσταντίνου μπαίνουν σε τροχιά σύγκρουσης, με το βλέμμα στη σύσκεψη των αρχηγών, αλλά και στις επαναληπτικές εκλογές, αν τελικα αυτές καταστούν αναπόφευκτες…

Κατά πάντων ο Περισσός

Σαν να μην έφταναν αυτά, στον αριστερό «εμφύλιο» μπήκε και ο Περισσός. Με συνέντευξη τύπου, η Αλέκα Παπαρήγα ζήτησε εκλογές, κάλεσε το λαό «να διορθώσει την ψήφο του»  και επιτέθηκε στο Φώτη Κουβέλη για τη «διαθεσιμότητά» του, αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ πως «κοροϊδεύει τον κόσμο». «Γιατί δεν έλεγε από την αρχή ότι ήθελε εκλογές; Να πάρει αυτοδυναμία με το μπόνους των 50 εδρών; Δεν μπορείς να κοροϊδεύεις έτσι το λαό», είπε χαρακτηριστικά η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα