ΠΩΣ Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΞΑΦΝΙΑΣΕ ΤΟΝ ΜΠΕΝΙ

Γεμάτη εκπλήξεις, και μάλιστα δυσάρεστες, για έναν δεινό ρήτορα όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ήταν η χθεσινή του επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να πάρει την τρίτη κατά σειρά διερευνητική εντολή για τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης.

Πρώτο ξάφνιασμα, το καλωσόρισμα του Κάρολου Παπούλια. «Σας ευχαριστώ πολύ που με καλέσατε», είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος,

για να δεχθεί την αφοπλιστική απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, «Μπορούσα να κάνω διαφορετικά; Παραλαμβάνετε την σκυτάλη…».

Δεύτερο ξάφνιασμα, η ευχή: «Σας εύχομαι δύναμη και να πετύχετε αυτό που είπατε (σ.σ.κυβέρνηση συνεργασίας, ευρωπαϊκή, μέσα στο ευρώ), γιατί νομίζω ότι οι καιροί ου μενετοί», είπε ο κ.Παπούλιας.

Τρίτο ξάφνιασμα, κατά την έξοδο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου τον ρώτησαν αν προεξοφλεί το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια, καθώς ο ίδιος είχε αφήσει να εννοηθεί κάτι τέτοιο μπαίνοντας. Αυτό πάντως, το «έσωσε» ο κ.Βενιζέλος, που εκτός από ρήτωρ, είναι και …πολιτικός. «Ακόμα και αν το αποτέλεσμα της δικής μου διερευνητικής εντολής είναι ένα αποτέλεσμα θετικό, πρέπει να ενημερωθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για να συνεχίσει ο ίδιος τη διαδικασία και να φτάσουμε σε σχηματισμό Κυβέρνησης», είπε, κάνοντας όλους να πιστέψουν πως …δεν κατάλαβαν καλά.

Keywords
Τυχαία Θέματα