Οι Βρυξέλλες πίσω από το «ναυάγιο» με τη Gazprom

O κ. Σταυρίδης επιβεβαίωσε ότι το Ταμείο αιφνιδιάστηκε από την κίνηση αυτή, ωστόσο δεν «σοκαρίστηκε».

«Δεν το περιμέναμε, αλλά δεν υποστήκαμε και σοκ», δήλωσε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ενώ σημείωσε ότι είναι κάτι το οποίο ξεπερνάει και το ΤΑΙΠΕΔ και την ελληνική κυβέρνηση.

Ερωτηθείς σχετικά με την αλλαγή της στάσης της Gazprom υποστήριξε πως «είναι προφανές ότι μεταξύ Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ρώσων υπήρχαν κάποιες συνεννοήσεις που οδήγησαν τους δεύτερους να μην συμμετάσχουν».

Πρόσθεσε επίσης ότι

το ΤΑΙΠΕΔ ενημερώθηκε για το ναυάγιο της συμφωνίας το μεσημέρι της Δευτέρας, εκτίμησε όμως ότι θα βρεθούν εναλλακτικές λύσεις για τα έσοδα και επανέλαβε ότι σύντομα θα επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σημείωσε πάντως για την αξιοποίηση της ΔΕΠΑ: «Η νύφη μπορεί να έμεινε σύξυλη από το γαμπρό αλλά τα κοσμήματά της τα έχει όλα».

Αναφορικά με την πώληση των Λαχείων και του ΟΠΑΠ, ο κ.Σταυρίδης δήλωσε χαρακτηριστικά «δεν ανησυχώ, αλλά δεν εφησυχάζω».

Και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ασημάκης Παπαγεωργίου δήλωσε χθες πως από πηγές της Μόσχας προκύπτει ότι πιθανώς η ρωσική εταιρία διέβλεψε πως θα ετίθεντο αυστηροί όροι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την εξαγορά της ΔΕΠΑ.

Πάντως, την εκδοχή αυτή αρνήθηκε η εκπρόσωπος της Κομισιόν Πια Αρενκίλντε, η οποία διέψευσε τα σενάρια περί ανάμειξης του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στο θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα