Oι καταθέσεις στο στόχαστρο της Εφορίας

Την άμεση κατάσχεση των τραπεζικών καταθέσεων των οφειλετών του Δημοσίου προβλέπουν διατάξεις νομοσχεδίου που κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή.
Οι ελεγκτές, εφοριακοί, υπάληλλοι του ΣΔΟΕ, οικονομικοί εισαγγελείς, οικονομική αστυνομία θα έχουν την δυνατότητα με το πάτημα ενός κουμπιού να μπορούν ανά πάσα ώρα και στιγμή να έχουν πρόσβαση

σε καταθέσεις, δάνεια, κάρτες και άλλα στοιχεία καθημερινών δαπανών και εισοδημάτων . Αυτό προβλέπεται στο νομοσχέδιο σκούπα που κατατέθηκε από το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή και ρυθμίζει θέματα φορολογικά αλλά και τους τρόπους ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ κρατών για την περιστολή της φοροδιαφυγής.
Στο ίδιο νομοσχέδιο περιελήφθηκε διάταξη με την οποία απαλλάσσονται οι φορολογούμενοι από την υποχρέωση υποβολής των τόκων καταθέσεων εφόσον το καθαρό ποσό (δηλαδή έχει αφαιρεθεί η αυτοτελής φορολογία 10% για το 2012 και 15% για το 2013) στους κωδικούς 659 – 660. Οι εφορίες θα είναι συνδεδεμένες με τις τράπεζες με αποτέλεσμα να ελέγχονται ψευδείς φορολογικές δηλώσεις και «πόθεν έσχες και οσοι χρωστούν στην εφορία θα εντοπίζονται και θα γίνονται κατασχέσεις.
Εντωμεταξύ με την On line σύνδεση της εφορίας με τις τράπεζες θα μπορούν να δουν το ύψος και τις μεταβολές των καταθέσεων αλλά και τις αγορές προϊόντων με πιστωτικές κάρτες

Keywords
Τυχαία Θέματα