ΟΙ «ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ» ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Ηλεκτρική αποδεικνύεται η καρέκλα του υπουργού Υγείας, καθώς τα προβλήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο «εκλεκτός» της κυβέρνησης συνεργασίας είναι τεράστια και έτσι τα ονόματα των υποψηφίων δίνουν και παίρνουν.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Σε δυσεπίλυτο γρίφο αναδεικνύεται η επιλογή του προσώπου που θα αναλάβει το πολύπαθο τομέα της Υγείας. Τα ονόματα, το τελευταίο 24ωρο, δίνουν και παίρνουν, αφού αναζητείται ο καταλληλότερος να αντιμετωπίσει τα ατελείωτα προβλήματα, εν μέσω κρίσης.

Το πιο πρόσφατο όνομα που έπεσε στο τραπέζι είναι αυτό του καθηγητή της Ιατρικής Χριστόδουλου

Στεφανάδη, ενώ ακούγεται και το όνομα του Μάριου Σαλμά, πρώην υφυπουργού Υγείας, επί θητείας Δ. Αβραμόπουλου, αλλά και του Άρη Σπηλιωτόπουλου.

Μεταξύ των ονομάτων που βρίσκονται στη λίστα του Α. Σαμαρά ήταν και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας και Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, καθώς και ο τομεάρχης Υγείας, Α. Γιαννόπουλος, αν και για τους δύο οι πιθανότητες αξιοποίησης τους στην κεντρική θέση του υπουργείο Υγείας είναι χαμηλές. Αντιθέτως, δεν θα πρέπει να αποκλείεται μια «υποψηφιότητα» του πρώην υφυπουργού Υγείας στην κυβέρνηση Παπαδήμου, ψυχιάτρου Δ. Βαρτζόπουλου.

Έκπληξη θα αποτελέσει μια επιλογή Α. Λοβέρδου για τη θέση (κάτι που ίδιος φέρεται να απεύχεται), πλαισιωμένος από στελέχη της ΝΔ, καθώς είναι γνώστης της υπάρχουσας κατάστασης και δεν θα χρειαστεί χρόνος για να αναλάβει άμεσα τα μέτρα και τις αποφάσεις που απαιτούνται για να προχωρήσουν τα ζητήματα της υγείας.

Με αυτά τα δεδόμενα, δεν θα πρέπει να αποκλείεται ακόμη και η διατήρηση του Χρ. Κίττα στη θέση του Υπουργού, καθώς απολαμβάνει της αποδοχής και της εκτίμησης παραγόντων, παρόχων και φορέων του χώρου της Υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα