ΟΙ «ΚΥΝΟΔΟΝΤΕΣ» ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

Για πέμπτη χρονιά μαθητές από Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας φτιάχνουν «χειροποίητο» σινεμά.

Μία ημέρα, δύο πόλεις, 74 σχολεία από όλη την Ελλάδα, ισάριθμες μικρού μήκους ταινίες. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πάμε Σινεμά» που εξελίχθηκε σε έναν πρώτης τάξεως κινηματογραφικό θεσμό παρουσιάζει σήμερα την πέμπτη εκδοχή του σε παράλληλη δράση

σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι προβολές θα διαρκέσουν από τις 2 το μεσημέρι έως τις έξι το απόγευμα στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» και από τις 12 το μεσημέρι έως τις έξι το απόγευμα στο Θέατρο Μονής Λαζαριστών ενώ με την ολοκλήρωσή τους θα ξεκινήσει η απονομή των βραβείων, η οποία μάλιστα θα τύχει και ζωντανής τηλεοπτικής κάλυψης.

Την παρουσίαση έχουν αναλάβει η Ναταλία Δραγούμη για την τελετή της Αθήνας και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης για εκείνην της Θεσσαλονίκης ενώ βραβεία θα απονείμουν ανάμεσα σε άλλους και οι δήμαρχοι Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, Γιώργος Καμίνης και Γιάννης Μπουτάρης.

Υπενθυμίζεται ότι το «Πάμε Σινεμά» που ξεκίνησε το 1999 ως πρωτοβουλία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για να φέρει σε επαφή τους μαθητές με τη μαγεία της 7ης τέχνης, επιστρέφει φέτος έπειτα από οκταετή παύση.

INFO: Στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» (προβολές από 14.00 έως 18.00) & στο Θέατρο Μονής Λαζαριστών (προβολές από 12.00 έως 18.00). Η απονομή των βραβείων θα ξεκινήσει στις 19.00, είσοδος ελεύθερη

Keywords
Τυχαία Θέματα