ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ ΘΑΝΑΤΟΥ

Την κινητοποίηση των μυστικών υπηρεσιών της Βενεζουέλας προκάλεσε ένα σταυρόλεξο εφημερίδας, καθώς υπήρξαν υποψίες ότι περιείχε κωδικοποιημένο μήνυμα που προέτρεπε στη δολοφονία του αδελφού του προέδρου Ούγκο Τσάβες.

Μπλεγμένος σε αυτή την υπόθεση βρέθηκε ο Νεπτάλι Σεγκόβια, του οποίου η δουλειά είναι να φτιάχνει σταυρόλεξα για την εφημερίδα «Ultima Noticia».

Ο Σεγκόβια κατηγορήθηκε από έναν σχολιαστή της κρατικής τηλεόρασης o  οποίος  υποστήριξε ότι ομάδα ειδικών ψυχολόγων και

μαθηματικών κατέληξαν ότι στο σταυρόλεξο υπήρχε κωδικοποιημένο μήνυμα για τη δολοφονία του αδελφού του Τσάβεζ, ‘Ανταν.

Συγκεκριμένα είπε ότι στο σταυρόλεξο υπήρχαν οι λέξεις «σκοτώνω» και «Άνταν».

Τέτοιου είδους μέθοδοι χρησιμοποιούνταν από τη γαλλική αντίσταση στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο υποστήριξε ο τηλεοπτικός παρουσιαστής Μιγκέλ Πιρέλα.

Αμέσως μετά τις δηλώσεις του Πιρέλα, άνδρες των μυστικών υπηρεσιών επισκέφθηκαν το γραφείο του χωρίς ωστόσο να τον βρουν.

Όμως ο Πιρέλα πήγε ο ίδιος και τους βρήκε, γιατί όπως είπε έπρεπε να ξεκαθαρίσει τη θέση του.

«Δεν έχω τίποτα να κρύψω. Δουλεύω 17 χρόνια στην εφημερίδα και τα σταυρόλεξα που φτιάχνω έχουν αποκλειστικά ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα» δήλωσε ο ίδιος και είπε πως οι άνδρες της υπηρεσίας πληροφοριών του φέρθηκαν πολύ ευγενικά.

Η πολιτική ένταση στη Βενεζουέλα κορυφώνεται ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου δεδομένου ότι ο Τσάβεζ πάσχει από καρκίνο και το τελευταίο διάστημα επικρατεί μυστικότητα για την πορεία της υγείας του.

Εν τω μεταξύ ως διάδοχος έχει οριστεί ο αδελφός του Άνταν και η αντιπολίτευση φοβάται ότι θα προσπαθήσουν να αποφύγουν μια εκλογική αναμέτρηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα