PLISSKEN FESTIVAL 2012

Ακύρωσε ότι έχεις να κάνεις αυτό το Σάββατο. To Plisskën Festival παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά στο Κτίριο 56 του Πολιτιστικού Κέντρου «Ελληνικός Κόσμος» ένα πολυσυλλεκτικό μουσικό line up με εμφανίσεις 24 καλλιτεχνών της σύγχρονης μουσικής σκηνής ταυτόχρονα σε 2 stages. 

Της Χαράς Ιωάννου

Ένα ολοήμερο urban festival που συνδυάζει live acts και DJ

sets σε έναν industrial χώρο, στο κέντρο της Αθήνας.

Αυτές είναι οι εμφανίσεις που πρέπει να δεις:

Bong-Ra (NL)

Ποιος

Ο πιο σημαντικός σύγχρονος Ολλανδός μουσικός είναι, τουλάχιστον για το Plisskën Festival (!), ο Bong Ra. Καταφέρνει να ισορροπεί με την ίδια ευκολία μεταξύ τoυ ατμοσφαιρικού ήχου του συγκροτήματος του Kilimanjaro Darkjazz Ensemble και του καταιγιστικού breakcore των DJ sets του. Με πλούσια δισκογραφία στη θρυλική Planet Μυ και αμέτρητες εμφανίσεις σε όλων των ειδών τα μουσικά φεστιβάλ ανά τον κόσμο, ο Bong Ra αναμένεται με μεγάλο ενθουσιασμό από το ίδιο το Plisskën μιας και αποτελεί την επιτομή της σύγχρονης μουσικής πολυσυλλεκτικότητας.

Καλύτερη Στιγμή
www.youtube.com/watch?v=0X34Lgmz8PI

Alan Braxe (FR)

Ποιος

Ο μουσικός που δημιούργησε το French House όπως το ξέρουμε και το ορίζουμε σήμερα. Στενός συνεργάτης του Fred Falke και του Tomas Bangalter των Daft Punk. Ο άνθρωπος πίσω από τους Stardust και μερικές από τις εκατομμύρια πωλήσεις του Music Sounds Better With You. Μία από τις πιο περήφανες στιγμές του Plisskën, η παρουσία του Alan Braxe στο Main Stage του festival. Λίγοι παραγωγοί έχουν καταφέρει με το υλικό τους να αγγίξουν την τελειότητα. Ο Braxe είναι ένας από αυτούς.

Καλύτερη Στιγμή

www.youtube.com/watch?v=JdeMvR–ICk&feature=related

College (FR)

Ποιος

Χάρη στο soundtrack της καλύτερης – για πολλούς – ταινίας της χρονιάς “Drive”, ο προ δύο ετών pop electro ύμνος “A Real Hero” σημάδεψε τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της ταινίας και ταυτόχρονα ακούστηκε όσο ελάχιστα κομμάτια τα τελευταία δύο χρόνια με τέτοια εμμονή (μετράει πάνω από 8,000,000 hits στο youtube). O College φημίζεται για τις ονειρικές 80’s ποπ φόρμες του όμως τα DJ mixes του έχουν ήδη χαρακτηριστεί κλασσικά από το σύνολο των blogs για τη δυνατότητά του να καταφέρνει να δημιουργεί ό,τι πιο κινηματογραφικό έχει βγάλει η electropop σκηνή μέχρι σήμερα. Μαζί με το set των Junior Boys πριν και Viila μετά από αυτόν ενδέχεται να είναι τέσσερις από τις πιο απολαυστικές ώρες μουσικής του φεστιβάλ.

Καλύτερη Στιγμή
www.youtube.com/watch?v=-DSVDcw6iW8
Montana Cruz (CO)

Ποιος

Δημιουργός και resident DJ των διάσημων πια Definiton parties στο Ανατολικό Λονδίνο, ο Montana Cruz – Κολομβιανής καταγωγής – αποτελεί πλέον εγγύηση καταπληκτικών deep house DJ sets. Παίζει με την ίδια ευκολία από underground clubs tου Λονδίνου εώς και μεγάλες σκηνές όπως αυτή του Fabric δίπλα σε ονομάτα σαν αυτό του Jamie Jones.

Καλύτερη Στιγμή

August Mix | http://soundcloud.com/montana-cruz

Dead Skeletons (IS)

Π

Keywords
Τυχαία Θέματα