Οι γκαφατζήδες μπάτσοι και οι γαλλικές κομεντί

07:20 7/8/2014 - Πηγή: Matrix24

22 Jump Street

Των Φιλ Λόρντ, Κρίστοφερ Μίλερ. Διάρκεια: 112'. Με τους Τσάνινγκ Τέιτουμ, Τζόνα Χιλ, Άις Κιούμπ, Πίτερ Στομάρε, Σαλ Λονγκομπάρντο, Γουάιτ Ράσελ

Για τη νέα τους μυστική αποστολή, οι δυο γκαφατζήδες αστυνομικοί θα χρειαστεί να ανταλλάξουν τα όπλα τους με κάρτες μέλους σε Αδελφότητες Κολεγίου για προκειμένου να εξιχνιάσουν μια επικίνδυνη μυστική οργάνωση. Σύντομα θα ανακαλύψουν ότι η ζωή στο κολέγιο είναι, στην καλύτερη περίπτωση, χαοτική και απολαυστικά

επικίνδυνη. Η φιλία τους θα δοκιμαστεί, καθώς νέα πρόσωπα θα μπουν στις ζωές τους. Έτσι, η προσοχή τους δεν θα είναι αποκλειστικά στραμμένη στην αποστολή τους, αλλά και στο πώς να επαναπροσδιορίσουν τη φιλία και τη σχέση τους.

Αναμενόμενη χοντροκομμένη κωμωδία, άξεστη με τα ανακυκλωμένα σεξιστικά αστεία αλλά όχι και ανόητη. Σαφώς καλύτερη από τη προηγούμενη, με συνεπέστερο ρυθμό, πιο ευφάνταστη πλοκή που καταλήγει σε ευρηματική ανατροπή, με ισχυρές δόσεις αυτοαναφορικής ειρωνείας και έντονη αυτοδιακωμώδηση. Περνάει ευχάριστα η ώρα, ενώ δεν λείπουν που και που τα τρανταχτά γέλια.

Σαββατοκύριακο στο Παρίσι (Le Week-End)

Του Ρότζερ Μίτσελ. Διάρκεια :93'. Με τους, Τζιμ Μπρόαντμπεντ, Λίντσεϊ Ντάνκαν, Τζεφ Γκόλντμπλαμ, Όλι Αλεξάντερ

Με την ελπίδα να αναζωογονήσει το γάμο του και με αφορμή την 30η επέτειο του, ένα ζευγάρι ξεκινάει για ταξίδι στο Παρίσι, όπως ακριβώς είχαν κάνει στο μήνα του μέλιτος. Εκεί, συναντούν έναν επιτυχημένο πρώην συμφοιτητή του συζύγου ο οποίος τους καλεί σε ένα πάρτι. Το πάρτι θα σταθεί η αφορμή για να αλλάξει τόσο τη σχέση τους, όσο και τις απόψεις τους για τη ζωή.

Πνευματώδης και συναισθηματική ρομαντική κομεντί που ώρες ώρες γίνεται στοχαστική γύρω από τη πολυπλοκότητα και τις ευκαιρίες μιας μακροχρόνιας σχέσης δύο ανθρώπων που φτάνουν σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι της κοινής τους ζωής. Με φόντο μερικές από τις ομορφότερες γωνιές του Παρισιού, αυτό το μείγμα δράματος και της κωμωδίας ξεφεύγει από τη σχηματικότητα χάρη στη χημεία των άψογων υποκριτικά πρωταγωνιστών του και χαρίζει μια γλυκόπικρη νότα μαγείας μαζί με ένα διφορούμενο, αλλά αισιόδοξο, τέλος.

Μία Τυχαία Συνάντηση (Une Recontre)

Της Λίζα Αζουέλος. Διάρκεια: 81'. Με τους Σοφί Μαρσώ, Φρανσουά Κλουζέ, Λίζα Αζουέλος, Αλεξάντρ Αστιέ, Τζόναθαν Κοέν, Στεφανί Μουρά

Ο Πιερ είναι παντρεμένος εδώ και 15 χρόνια με δύο παιδιά. Αγαπά τη γυναίκα του και είναι ένας πολύ αφοσιωμένος πατέρας μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει την Ελζά. Κουβεντιάζουν, γελούν και περνάνε καλά με έναν πολύ ξεχωριστό τρόπο. Δύο βδομάδες αργότερα, συναντιούνται ξανά, εντελώς τυχαία. Η ίδια αμοιβαία έλξη που ένιωθαν στην αρχή, παραμένει εξίσου ισχυρή. Η Ελζά από τη μεριά της έχει έναν απαράβατο κανόνα: «Ποτέ μη μπλέκεις με παντρεμένους», ενώ την ίδια στιγμή ο Πιέρ είναι βέβαιος πως θέλει να παραμείνει πιστός στη γυναίκα του. Έτσι, αποφασίζουν από κοινού να τραβήξει ο καθένας το δικό του δρόμο, προτιμώντας να αφήσουν τη ζωή να τα φέρει όπως θέλει εκείνη. Όσο όμως η λεπτή γραμμή, ανάμεσα σε αυτό που πραγματικά συνέβη και σ’ αυτό που φαντάστηκαν οι δυο τους ότι είχε συμβεί, γίνεται αδιόρατη, τόσο η φαντασία αρχίζει να μπλέκεται με την πραγματικότητα.

Η μυθοπλασία πλημμυρίζει με διάφορες εκδοχές φαντασίας και αυταπάτης για το τι θα συνέβαινε αν δύο άνθρωποι που δεν μπορούν , θεωρητικά, να είναι μαζί, ενέδιδαν στον πειρασμό και δημιουργούσαν μια ερωτική σχέση. Υπάρχει μια μικρή επισήμανση περί κβαντικής θεωρίας, προς τη κορύφωση της πλοκής, αλλά μια τέτοια περίπλοκη και επιπόλαια επιστημονική προσέγγιση πολύ δύσκολα απασχολεί το θεατή που προτιμά να απολαύσει χαλαρά το μπρίο και την ενεργητικότητα της σέξι Μαρσώ να παρασύρει τον σχετικά βαρετό Κλουζέ.

Keywords
Τυχαία Θέματα