Σημαία «αντιδιαπλοκής» σηκώνει ο Τσίπρας

07:20 7/8/2014 - Πηγή: Matrix24

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ήδη από προχθές, ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν εξαπολύσει δριμύ «κατηγορώ» κατά της κυβέρνησης, ενώ χθες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανήλθε, κατά την ομιλία του στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο. «Η αληθινή αγάπη του κ. Σαμαρά

και της κυβέρνησης δεν είνα προς τους αστυνομικούς, αλλά προς τους ιδιοκτήτες χρεοκοπημένων ΜΜΕ, που όλως παραδόξως θέλουν να συντηρούν με τα λεφτά των τραπεζών φυσικά όχι τα δικά τους εις βάρος του λαού», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και, σχολιάζοντας το γεγονός ότι η τροπολογία για τα ΜΜΕ εντάχθηκε σε νομοσχέδιο που αφορούσε ογκολογικό νοσοκομείο, συνέχισε: «Είχατε το θράσος και μας αποκαλύψατε αντί τη δωρεά του νοσοκομείου τη δωρεά στη διαπλοκή».

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε πως «αν ένας ταλαίπωρος επιχειρηματίας προσπαθεί να στήσει επιχείρηση, τον διαλύετε στους φόρους και οι τράπεζες, αν του δώσουν δάνειο, θα του δώσουν με ληστρικά επιτόκια. Οι μάγκες της διαπλοκής, όμως και χρωστάνε και δημόσια έργα παίρνουν και χρηματοδοτικές ροές από τις τράπεζες έχουν και κουρεύετε και τα δάνεια τους».

Μήνυμα με νόημα

Τέλος, ο κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να στείλει και ένα μήνυμα με... νόημα, από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter. Αυτή τη φορά, το μήνυμα δεν απευθυνόταν προς την κυβέρνηση, αλλά προς τους «βαρόνους της διαπλοκής». «Προς βαρόνους διαπλοκής. Ας έχουν γνώση οι φύλακες. Τίποτα και κανείς δεν θα ξεχαστεί. Ιδίως όσοι πάρουν μέρος σ’ αυτή την άθλια συναλλαγή», έγραψε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φωτογραφίζοντας μιντιάρχες που ωφελούνται από την ρύθμιση της κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα