Ο Σήφης μας πήγε στα σύννεφα

Φωτιές έχει ανάψει στο διαδίκτυο το διάσημο πλέον ερπετό που έχει τη δικιά του σελίδα στο Facebook και έχει πυροδοτήσει συζητήσεις και χιλιάδες χιουμοριστικά σχόλια, λαμβάνοντας διαστάσεις μαζικής υστερίας.

Ποιος είναι ο πατέρας του Σήφη; Αχ, άσπλαχνε πατέρα που εγκατέλειψες το μοναχογιό σου!;

Και ενώ ο Σήφης λιάζεται και οι αρμόδιες αρχές προβληματίζονται για την ανορθόδοξη κατάσταση …στο διαδίκτυο γίνεται χαμός. Ως και τραγουδάκι έγραψε για χάρη του γνωστός συνθέτης.

«Ο Κροκόδειλος ο Τζίμης,

στα ποτάμια της Ρεθύμνης / ξέβρασμα μιας λάθος μνήμης / ποταμιών της Αφρικής / Ποιος καιρός ποιο ποταμάκι / έφερε το θηριάκι / να το κάνει κρητικάκι / σ' άλλη χώρα σ' άλλη γη», γράφει ο συνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης στο διαδίκτυο.

Η χάρη του Σήφη έφτασε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Το Χόλιγουντ υποκλίθηκε στον μοναδικό αστέρα. Ο Σήφης κολυμπάει αμέριμνος δίπλα στις αγριόπαπιες. Κλικ. Δεν υπάρχει άλλο μέρος στην Ευρώπη με κροκόδειλο ελεύθερο στη φύση. Την ώρα που τα φλας έχουν πέσει πάνω του και οι ειδικοί εκφράζουν την αγωνία τους, «πώς θα αναπαραχθεί και σε ποιες συνθήκες θα ζήσει;», ο Σήφης εμφανίζεται στο διαδίκτυο να σχολιάζει τις ειδήσεις που τον αφορούν και να συγκεντρώνει χιλιάδες like μέσα σε λίγες ώρες.

«Αν δε δουλέψει αυτή η προσπάθεια θα επιχειρήσουμε με άλλο τρόπο, όπως με θηλιές ή δίχτυα », τόνισε ο επιστήμονας.

Αχ, βρε, Σήφη, εσύ λιάζεσαι και αυτοί σου ετοιμάζουν μια φάκα …με κοτοπουλάκι. Σύσκεψη για τη σύλληψη του … Σήφη. Θα σε ξεσπιτώσουν και σένα, σύντεκνε!

«Σήφη, μην το κουνήσεις από `κει σου φέρνουμε μια θηλυκιά… να γίνετε ταίρι!»

Αχ, βρε, Σήφη! Δε φτάνει που μας αναστάτωσες. Μας δίχασες κατακαλόκαιρο.

Ούτε τα μπάνια του λαού , δε σκέφτηκες άτιμο κροκοδειλάκι! Δεν περίμενες τα πρωτοβρόχια! Εμφανίστηκες στην καρδιά του καλοκαιριού. Πριν καλά-καλά φτιάξουμε τις βαλίτσες μας. Να μείνει ο Σήφης στο Ποτάμι; Μα, ίντα λέτε, κουζουλοί ! Μου’ φαγε τρία αρνιά και δύο κότες!! Επεσήμανε κάτοικος της περιοχής, που παρακολουθεί με κιάλια τις βόλτες σου.

Την ίδια στιγμή που οι ειδικοί εξηγούν την ακαταλληλότητα των συνθηκών επιβίωσης του ερπετού στο περιβάλλον που βρέθηκε , πληθαίνουν οι φωνές των Κρητικών που θέλουν τον Σήφη να παραμένει στο ποτάμι.

Ατραξιόν του Ρεθύμνου και ολόκληρης της Κρήτης ο Σήφης Κροκοδειλάκης, με όνομα και επίθετο, γίνεται είδηση, έμπνευση, αφορμή για ποικίλα σχόλια… μια ανάσα από την καυτή επικαιρότητα.

Δεν θυμάμαι πότε διάβασα την ποιητική συλλογή «Ζώα στα σύννεφα» (Κέδρος) του πρόωρα χαμένου, Γιάννη Βαρβέρη. Ο άνθρωπος έξω από τα ζώα και μέσα σε αυτά, όπως στους ελληνιστικούς μύθους με τις αλληγορίες τις ψυχολογικές και μεταφυσικές προεκτάσεις.

Ο γλυκός λύκος που «κλαίει απαρηγόρητος / στης εκκλησιάς τα σκαλοπάτια, τα ελάφια που παθαίνουν παράνοια μεγαλείου, τα χαζά ψάρια, τις θλιμμένες τίγρεις που πίνουν εσπρεσάκι στα Ηλύσια Πεδία. Ο Βαρβέρης διαλέγει τον Αίσωπο για να μιλήσει για τους συνανθρώπους του φορώντας μάσκες, προβιές, πτέρωμα. Εκείνο που με είχε εντυπωσιάσει, πέρα από την κοφτερή σαν μαχαίρι ματιά του Βαρβέρη, τον υπονομευμένο σαρκασμό, ήταν ότι σε όλα τα ζώα υπήρχε κάτι κοινό: η θλίψη.

Δεν ξέρω την τύχη του ερπετού. Ούτε πόσα like θα εισπράξει η σελίδα «Ο Σήφης ο κροκόδειλος και οι φίλοι του» στο Facebook. Πάνω που θα συζητούσαμε για τη ΔΕΗ και το ΤΑΙΠΕΔ, ο Κροκόδειλος της Κρήτης, τράβηξε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.

Λίγο πριν τα μπάνια του λαού, ο κροκόδειλος εμφανίζεται στην Κρήτη. Τα μάτια όλα πάνω στον «Σήφη». Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση, ξεχειλώνοντας τα όρια του κοινοβουλευτισμού, παραπέμπει τη σχετική απόφαση για τη ΔΕΗ στο Θερινό Τμήμα, στα χέρια των 51 της συγκυβέρνησης.

Στη μέση του θέρους, το Μαξίμου δοκιμάζει τις αντοχές μας αποφασίζοντας ότι η εφαρμογή του Συντάγματος είναι απόφαση της κυβέρνησης.

Την ώρα που οι κάμερες στήνονται και οι φάκες είναι έτοιμες για τη σύλληψη ….του Σήφη Κροκοδειλάκη, στον διπλανό νομό, φορείς και πολίτες των Χανίων, κινητοποιούνται προκειμένου να αποτρέψουν τον απόπλου του CapeRay και να σταματήσουν το πείραμα της υδρόλυσης των χημικών εις βάρος της υγείας και της οικονομίας όλης της Μεσογείου.

Όχι , ο Σήφης ο Κροκοδειλάκης δεν είναι επικίνδυνος. Γιατί οι πραγματικοί κροκόδειλοι ζουν ανάμεσα μας. Κι από αυτούς ποιος θα μας προστατέψει;

Keywords
Τυχαία Θέματα