Ο νέος χάρτης εισόδου στα δικαστήρια

Ωστόσο, από την επόμενη κιόλας μέρα σχηματίζονταν ουρές έξω από την κεντρική πύλη εισόδου των δικαστηρίων . Εικόνα που ήταν ιδιαίτερα εμφανής ,κυρίως λίγο πριν τις εννέα το πρωί που ξεκινούν οι συνεδριάσεις των δικαστηρίων. Στις ίδιες ουρές συνέρρεαν δικηγόροι, δικαστές, εισαγγγελείς, δικαστικοί υπάλληλοι,αλλά και διάδικοι, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη αναμονή και κίνδυνος κάποιος να μην προλάβει να είναι στην ώρα του στο δικαστήριο, κυρίως αν είχε ένα από τα πρώτα νούμερα στο πινάκιο.

Κατόπιν παρεμβάσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

προς τους αρμόδιους φορείς με στόχο την αποφυγή άσκοπων ταλαιπωριών των Δικηγόρων που προσέρχονται στους χώρους του Πρωτοδικείου Αθηνών και διευκόλυνσης της ευχερούς και γρήγορης πρόσβασής τους σε αυτούς, ενόψει και της αναγκαιότητας τήρησης των απαραίτητων δικλείδων ασφαλείας εξαιτίας πρόσφατων περιστατικών, η διοίκηση του Πρωτοδικείου Αθηνών αποφάσισε να προχωρήσει σε νέες ρυθμίσεις κυκλοφορίας στην Ευελπίδων.

Ο νέος χάρτης εισόδου στα δικαστήρια έχει ως εξής :

Α. Κεντρική Πύλη (Πύλη Νο 3): Είσοδος για Δικαστικούς – Εισαγγελικούς Λειτουργούς, Δικηγόρους, Δικαστικούς Υπαλλήλους, Δημοσιογράφους

Β. Μεσαία Πύλη (Πύλη Νο 5, όπισθεν κτηρίου 8): Είσοδος για Διαδίκους – Πολίτες

Γ. Πύλη Άλσους (Πύλη Νο 8): Εξυπηρετούνται όλες οι κατηγορίες εισερχομένων.

Παράλληλα,όπως έγινε γνωστό ο ΔΣΑ έλαβε διαβεβαιώσεις πως σύντομα θα ξεκινήσει – μέσω της «Θέμιδας Κατασκευαστικής Α.Ε.» – η διαδικασία κατασκευής α) νέων πυλών εισόδου στους χώρους του Πρωτοδικείου, ώστε να αποσυμφορηθούν οι ήδη υπάρχουσες και β) εγκαταστάσεων για την έκδοση και παραλαβή πιστοποιητικών προκειμένου να διευκολυνθεί η ταχεία διεκπεραίωση των σχετικών διαδικασιών και η αποφόρτιση των ήδη βεβαρημένων υπηρεσιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα