Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ…ΤΑΓΚΟ

Οι πολιτικές συνεργασίες είναι σαν το ταγκό: θέλουν δύο. Ο Φώτης Κουβέλης, όμως, είχε μάλλον άλλη άποψη.

Γι’ αυτό και χθες, ανέβασε μια διφορούμενη ανάρτηση στο λογαριασμό του στο facebook, με την οποία άφηνε να διαφανεί μια συμφωνία μεταξύ των Οικολόγων Πρασίνων και του κόμματός του, της Δημοκρατικής Αριστεράς. Η ανάρτηση του Φώτη είχε ως εξής: «Η ΔΗΜΑΡ

ενώνει τις δυνάμεις της με τους Οικολόγους Πρασίνους για την καθιέρωση της απλής αναλογικής με αυτονόητη την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, με το αναγκαίο στοιχείο της μετενέργειας. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Επικρατείας, Σπύρο Λυκούδη και τον Σταύρο Λειβαδά, υπεύθυνο του Τομέα Πράσινων Πολιτικών και Οικολογίας, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πρασίνων».
Κι όμως, παρά το συγκεκριμένο post, δεν υπήρξε καμία συμφωνία για προεκλογική πολιτική συνεργασία, παρά μόνον μία άτυπη συμφωνία ότι… σε όσα θέματα συμφωνούν, τα δύο κόμματα θα κάνουν κοινό αγώνα για να πετύχουν τους στόχους τους. Εξάλλου, το σιβυλλικό post  Κουβέλη ήρθε χθες να διαψευστεί από τους ίδιους τους Οικολόγους, που είχαν έκτακτο εκλογικό συνέδριο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Στο συνέδριο αυτό, με συντριπτική πλειοψηφία της τάξης του 78%, αποφάσισαν την αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές. Για την ιστορία, υπέρ των προεκλογικών συνεργασιών τάχθηκε το 18,1% των συνέδρων, ενώ το «λευκό» προτίμησε το 3,9% του συνεδριακού σώματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα