Ο Ερντογάν φοβάται ότι του έβαλαν «κοριούς»

20:48 5/3/2014 - Πηγή: Matrix24

Ο Ερντογάν υποστηρίζει ότι ο επικεφαλής ενός θρησκευτικού τάγματος, του Χιζμέτ, πρώην σύμμαχός του, ο Φετουλάχ Γκιουλέν, κρύβεται πίσω από τις «κατασκευασμένες» ηχογραφήσεις που αναρτήθηκαν στο Ίντερνετ και φέρονται να αποκαλύπτουν ότι τα φαινόμενα διαφθοράς αφορούσαν τον πολύ στενό κύκλο του Τούρκου πρωθυπουργού.

Άλλα τέσσερα ηχητικά αποσπάσματα αναρτήθηκαν στον ιστότοπο YouTube αυτή την εβδομάδα, κάτι που ο Ερντογάν θεωρεί πως εντάσσεται σε μια εκστρατεία με στόχο την σπίλωση του κόμματός του

πριν από τις τοπικές εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν την 30ή Μαρτίου και τις προεδρικές εκλογές αργότερα μέσα στο 2014.

Κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι το δίκτυο του τάγματος Χιζμέτ του Γκιουλέν αποκτά εδώ και δεκαετίες όλο και πιο μεγάλη μυστική επιρροή στην αστυνομία και το δικαστικό σώμα και υποκλέπτει επί χρόνια χιλιάδες τηλεφωνικές συνομιλίες, ώστε να έχει τη δυνατότητα να εξαπολύει ποινικές διώξεις εναντίον αντιπάλων του και να επηρεάζει τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Ο Γκιουλέν αρνείται τις κατηγορίες αυτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα