«Ο Χάρτης» του Σωκράτη Μάλαμα (Video)

20:24 5/3/2014 - Πηγή: Matrix24

Ο δίσκος περιλαμβάνει 13 τραγούδια σε μουσικές του ίδιου και στίχους τού Γιώργου Κλεφτογιώργου, του Δημήτρη Αδοργιαστού, του Βαγγέλη Βελώνια και της Φωτεινής Λαμπρίδη.

Η συμμετοχή της Ελένης Βιτάλη στον δίσκο με την ερμηνεία της στο τραγούδι «Οι παρελάσεις», αποτελεί ευχάριστη έκπληξη.

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης παρουσίασε το δίσκο του, συνοδεία κιθάρας, στο στούντιο ηχογραφήσεων Sierra, όπου δουλεύει ασταμάτητα τα τελευταία χρόνια. Δίπλα του συμμετείχαν ακόμη δύο μουσικοί, στο βιολί και το ούτι.

Ο

τραγουδοποιός τήρησε με ευλάβεια τη σειρά των τραγουδιών στον δίσκο, ενώ το πρώτο τραγούδι με τίτλο «Το όνομά μου είναι δρόμος» είναι κατατοπιστικό, καθώς ο Σωκράτης Μάλαμας μοιάζει να επιστρέφει στις πρώτες του κιθάρες και τον δίσκο «Ασπρόμαυρες Ιστορίες» (1989), ενώ την ίδια στιγμή παρουσιάζει έναν καινούριο ήχο. Με τραγούδια υπαρξιακά, ερωτικά και κοινωνικά δούλεψε πάνω σε στίχους άλλων, που όμως μοιάζει σαν να μιλάει ο ίδιος.

Τα τραγούδια του δίσκου είναι:
1. Τ΄όνομα μου είναι δρόμος
2. Του κόσμου τα ακριβά
3. Ο χάρτης
4. Φορτηγό
5. Μόνο τα τσιγάρα
6. Ειρηνικός
7. Οι παρελάσεις
8. Σ΄αγαπάω και σκορπάω
9. Όρκος
10. Τρικυμία
11. Εξομολόγηση
12. Είναι νωρίς ακόμα
13. Το τραγούδι του Άλκη

Το τελευταίο τραγούδι του δίσκου με τίτλο «Το τραγούδι του Άλκη» σε στίχους του Βαγγέλη Βελώνια είναι αφιερωμένο στον ποιητή και στιχουργό Άλκη Αλκαίο, που έφυγε το 2012 στα 63 του χρόνια. Ο δίσκος κυκλοφορεί σε όλα τα δισκοπωλεία και τα ψηφιακά καταστήματα δίσκων της Minos-EMI.

Ακούστε το ομώνυμο τραγούδι από το δίσκο:

Keywords
Τυχαία Θέματα